Съдийската комисия към БФС излезе с официално изявление след провелата

...
Съдийската комисия към БФС излезе с официално изявление след провелата
Коментари Харесай

Футболните рефери отрекоха, че шефове на клубове ги натискат

Съдийската комисия към БФС излезе с публично изказване след провелата се среща с новия началник на реферите Костадин Стоичков. Тя прикани за толерантно и обективно отношение и отхвърли да има порочни практики по българските терени.

Ето и цялото изказване:

Първенствата и шампионатите в системата на БФС се обслужват от над 1400 съдии.

Всички те са хора с престиж, опит и висок морал, които по никакъв метод не би следвало да бъдат поставяни под общ знаменател заради отрицателни внушения и по-конкретно – с обвинявания в корупционни практики и нерегламентирани дейности в прорез с полезностите на спортните надпревари.

Към сегашния миг за нито един от тях не са известни обстоятелства и условия, които да ги уличават в корупция и споразумяване на мачове. Към днешна дата в БФС и Семеен кодекс при БФС не е постъпила публична информация за открити такива практики.

В тази връзка Съдийската комисия към Българския футболен съюз приканва необятната общност към толерантно и обективно отношение, което би асъдействало за основаването на нужната атмосфера за осъществяването на служебните им задължения.

Що се касае до работата на българските футболни рефери, изрично се противопоставяме на опитите за обществено компрометиране на съдийската колегия у нас.

Съдийската комисия и управлението на БФС постоянно са призовавали за съблюдаване на феърплея и морала от страна на всички, участващи във футболния развой у нас, в това число функционери, спортно-технически лица, рефери, играчи и медии.

Използваме актуалната обстановка, с цел да молим към опазване на спокойствието и положителния звук, като в същото време показваме готовността си да сътрудничим на профилираните органи в битката им против възможни нарушавания на морала и закона.

Вярваме, че толерантното отношение по отношение на българските съдии е в полза на спортната общност и на естественото осъществяване на шампионатите на всички равнища.

Апелираме, при хипотетично съществуване на виновност на съответни персони, участващи във футболния живот, тя да бъде оповестена на необятната общност, само че това да не бъде превръщано в мотив за генерализация и налагане на отрицателен стандарт по отношение на всички съдии и чиновници в системата на БФС.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР