Съдийската колегия образува дисциплинарни производства срещу шестима съдии от Наказателното

...
Съдийската колегия образува дисциплинарни производства срещу шестима съдии от Наказателното
Коментари Харесай

Съдийската колегия на ВСС образува дисциплинарни производства срещу шест съдии от Софийския районен съд

Съдийската гилдия образува дисциплинарни производства против шестима съдии от Наказателното поделение на Софийския областен съд (СРС). Това става по предложение на Инспектората към Висшия правосъден съвет, заяви lex.bg.

Стана ясно, че нарушаванията, поради които Инспекторатът желае наказване за шестимата, са открити при започване на ноември 2023 година и колегията трябваше да образува производствата през днешния ден, с цел да не пропусне шестмесечния законов период за това. Какви са те не беше посочено на съвещанието на колегията.

Първият арбитър, против който стартира дисциплинарно произвеждане, е Николай Василев. Колегията „ извади “ от предлагането на ИВСС четири каузи, само че по останалите взе решение за започване на дисциплинарка. За ръководител и докладчик на дисциплинарния състав против арбитър Василев беше определен Севдалин Мавров, а членове на състава са Олга Керелска и Боян Новански.

Дисциплинарно произвеждане беше формирано и против арбитър Чавдар Костов. В състава по него влизат Драгомир Кояджиков, Боян Магдалинчев и Стефан Гроздев, който е ръководител и докладчик.

Третата дисциплинарка е против арбитър Ангел Павлов. Съставът, който ще я прегледа, е с ръководител и докладчик Вероника Имова и членове Олга Керелска и Даниела Марчева.

Съдийската гилдия образува дисцплинарно произвеждане и против арбитър Радослава Качерилска. Съставът по нея е с ръководител и докладчик Стефан Гроздев и членове Боян Магдалинчев и Стефан Гроздев.

Колегията отхвърли да образува дисциплинарка за 10 каузи на арбитър Весела Дончева, само че стартира такава по останалите, по които ИВСС сочи, че са открити нарушавания. В състава по нея влязоха Атанаска Дишева, Олга Керелска и Драгомир Кояджиков, който е ръководител и докладчик.

Последният арбитър от Софийския областен съд, против който през днешния ден стартира дисциплинарно произвеждане, е Емануела Куртева. То ще бъде прегледано от Боян Магдалинчев, Боян Новански и Севдалин Мавров (председател и докладчик).
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР