Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет ще направи трети опит

...
Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет ще направи трети опит
Коментари Харесай

Съдийската колегия прави трети опит да освободи Методи Лалов

Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет ще направи трети опит да се произнесе по молбата на някогашния ръководител на Софийския областен съд Методи Лалов да бъде освободен като магистрат. Първите два опита бяха през ваканционния август и се провалиха заради липса на кворум.

Лалов изиска да напусне системата на 1 август. Спазвайки наложителното едномесечно предупреждение, магистратът уточни като дата 2 септември.

За разлика от членовете на Прокурорската гилдия, които прекъснаха летните си отпуски, с цел да възстановят като прокурор някогашния началник на Антикорупционната комисия Пламен Георгиев, кадровиците от Съдийската не го направиха.

Първият път в залата имаше едвам четирима членове, а ден преди втората, избрана от ръководителя на Върховен касационен съд Лозан Панов, дата стана ясно, че кворум отново няма да бъде реализиран.

За през днешния ден авансово беше оповестено, че този път правосъдните кадровици ще съумеят да се съберат, с цел да вземат решение по молбата на Методи Лалов, въпреки и седмица след пожеланата от него дата.

Магистратът стимулира желанието си да напусне системата с неналичието на промени в нея и с убедеността си, че ще е по - потребен, в случай че влезе в политиката.

Вече стана ясно, че Методи Лалов е поканен да оглави листата на Демократична България за идните локални избори. Пречка за това обаче може да се окаже неналичието на решение по настояването му от страната на Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР