Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет отказа да преназначи Лозан

...
Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет отказа да преназначи Лозан
Коментари Харесай

С намеци за бране на плодове ВСС не назначи Лозан Панов във ВАС

Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет отхвърли да преназначи Лозан Панов като арбитър във Върховния административен съд, както самият той изиска. Новината съобкщава като в поддръжка на заявката му са дали своят вот седем от членовете на колегията, а двама са били срещу – Боян Магдалинчев и Драгомир Кояджиков (това е на ръба на кворума, само че няма нужните 8 гласа, б.р.).

Обсъждането на молбата на Лозан Панов мина в подозрения за оказване на въздействие по каузи, обвинявания в отправяне на внушения, накърняване на независимостта на съдиите от Върховен административен съд и въпроси за какво той не остане във Върховния касационен съд след края на мандата си, с цел да „ бере плодовете на своето ръководство “.

Заради обстановката се чака на следващия ден да има изключително съвещание на Съдийската гилдия, на което още веднъж да бъде разисквана молбата на Панов.

Мандатът на Панов като ръководител на Върховен касационен съд изтича на 10 февруари, когато новоизбраният началник на съда Галина Захарова би трябвало публично да встъпи в служба.

До 2015 година той беше арбитър във Върховния административен съд. Започнал е работа в правосъдната система през 1998 година като младши арбитър в Софийския градски съд, по-късно става арбитър в Софийския областен съд и в Софийски градски съд, където е разглеждал административни каузи, а през 2007 година е определен за ръководител на Административен съд София-град. През 2012 година е нараснал във Върховен административен съд като беше арбитър в Седмо поделение, което се занимава с делата за спора на ползи, достъпа до социална информация, придвижване по пътищата, връзки, отбрана от дискриминация, предпазени територии и правата на потребителите, както и с производства по Закона за ръководство на средствата от европейските структурни и капиталови фондове (ЗУСЕСИФ).
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР