Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет на основание чл. 303,

...
Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет на основание чл. 303,
Коментари Харесай

Благоевградският съдия Росен Василев се пенсионира със златен почетен знак за висок професионализъм

Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет на съображение член 303, алинея 2, т. 2, писмен знак „ а “ и алинея 3, т. 1 от Закона за правосъдната власт, насърчи Росен Василев – арбитър във Върховния административен съд, с отличие „ персонален почетен знак първа степен – златен “, както и с парична премия в размер на 1500 лева за проявен висок професионализъм, безупречно и образцово осъществяване на служебните отговорности и високи нравствени качества.

Предложение за това е направено от Георги Чолаков – ръководител на Върховния административен съд, поради идното пенсиониране на магистрата. Посочва се, че целият му трудов стаж – над 40 години, е минал в органите на правосъдната власт, като през последните 6 години правораздава във Върховния административен съд. Той се е потвърдил като експерт, напълно предан на работата си, а постановените от него актове са се трансформирали в самобитен пример за обективност, качество и точност, отзив, за което е и нарасналото публично доверие в успеваемостта на административното правораздаване. Председателят на Върховен административен съд благодари за работата на арбитър Василев и изрази увереност, че той ще откри ново професионално развиване. Съдия Росен Василев бе заместник- ръководител на Оценка за съвместимост -Благоевград.

Колегията освободи Росен Василев от заеманата служба „ арбитър “ във Върховния административен съд, считано от 21. 08. 2023 година

В. Василев

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР