Съдията отхвърля делото на Тръмп за клевета срещу Карол за изявления, които е направила в CNN

...
Федерален съдия отхвърли делото за насрещна клевета на Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Федерален съдия отхвърли делото за насрещна клевета на Доналд Тръмп срещу Е. Джийн Карол, нанасяйки нов правен удар на бившия президент.

В заповед от понеделник съдия Люис Каплан каза, че Тръмп не е доказал, че изявленията на Карол по CNN в деня след като журито й присъди 5 милиона долара, след като установи, че Тръмп е малтретирал сексуално Карол и я клеветил, са неверни или „поне не са верни по същество“, което е правният стандарт.

Тръмп съди Керъл през юни въз основа на нейния отговор на въпроси, зададени на CNN. Карол беше попитан за присъдата, според която Тръмп е малтретирал сексуално Карол, но не я е изнасилил, както е определено в закона на Ню Йорк и както тя твърди. Карол каза: "О, да, той го направи."

Отхвърляйки делото на Тръмп, съдията написа: „Наистина, присъдата на журито по делото Carroll II установява, срещу г-н Тръмп, факта, че г-н Тръмп я е „изнасилил“, макар и цифрово, а не с пениса си. По този начин той установява срещу него съществената истина в обвиненията на г-жа Карол в „изнасилване“.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР