Съдията от Софийския градски съд, на когото бяха разпределени исканията

...
Съдията от Софийския градски съд, на когото бяха разпределени исканията
Коментари Харесай

Съдия, осъдил Цветанов, си направи отвод за Борисов

Съдията от Софийския градски съд, на който бяха разпределени настояванията за утвърждение за претършуване и изземване, свързани със арестуваните в четвъртък вечерта политически фигури, си направи отказ, оповестиха от пресцентъра на съда.

Мотивите на арбитър Тони Гетов. са, че той е бил ръководител на правосъдния състав, който е произнесъл неоправдателна присъда против Цветан Цветанов (тогава зам.-председател на ГЕРБ).



"След изговаряне на присъдата, както Бойко Борисов, по този начин и редица други управителни дейци на ГЕРБ, твърдяха в медиите лъжи, свързани персонално с мен и членовете на моето семейство ", написа в разпореждането арбитър Гетов. Той показва още наредбата на член 29, алинея 2 от Наказателно-процесуален кодекс, съгласно която не може да се произнесе арбитър, в случай че заради избрани условия може да се смята преднамерен или заинтригуван директно или индиректно от изхода на делото.

В момента материалите са разпределени на различен арбитър, който следва да се запознае с тях. Документите се отнасят към дейности по претършуване и изземване в домовете на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, някогашния финансов министър Владислав Горанов и пиарът Севделина Арнаудова.

"Ако те не бъдат утвърдени, всички обстоятелства, отразени вътре - откритите и конфискувани движимости, положението им - не могат да се употребяват ", сподели по-рано през днешния ден за Българска телеграфна агенция прокурор Десислава Петрова, представител на Софийската градска прокуратура.



На 17 март Борисов, Горанов и Арнаудова бяха арестувани за 24 часа, а на идващия ден бяха освободени, без да им бъдат повдигнати обвинявания. На 18 март прокуратурата заяви, че наблюдаващите прокурори са решили, че доказателствата, по формираното досъдебно произвеждане, към този миг не са задоволителни, с цел да се изведе обосновано съмнение, че който и да е от тримата – Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова, е направил закононарушение. Производството е било формирано от Министерство на вътрешните работи с разпит като очевидец на премиера Кирил Петков. Разпитани са били и други хора, измежду които и свързани с предприемача Васил Божков.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР