Съдията от Окръжен съд-Търговище Мирослав Митев ще се изправи пред

...
Съдията от Окръжен съд-Търговище Мирослав Митев ще се изправи пред
Коментари Харесай

Съдия отива на съд за подкуп от 10 000 лева

Съдията от Окръжен съд-Търговище Мирослав Митев ще се изправи пред Темида за поискани и признати два подкупа от по 5000 лева, откакто Софийската градска прокуратура внесе обвинителен акт против него. Магистратът беше арестуван на 27 юни 2023 година с белязани банкноти, открити в автомобила му на паркинг на магазин в регионалния град.

Според обвиняването първата сума Митев е получил на неустановена дата в интервала от 4 до 30 април м. година от Али Мустафов, с цел да му бъде понижена на втора инстанция присъдата за побой на служител на реда. Преди да съобщи останалата част от подкупа, Али се оплакал в полицията, че е изнудван от магистрата. Съдийската гилдия в профил Митев от служба, а по искане на Инспектората към Висш съдебен съвет беше формирано и дисциплинарно произвеждане.

Ако бъде приет за отговорен, съдията може да получи от 3 до 10 година затвор, санкция до 20 000 лева и отнемане от правото да заема избрана държавна работа. Мирослав Митев има над 20-годишен опит в храма на Темида в Търговище, където се занимава с наказателни каузи. Преди 3 година той беше претендент за поста ръководител на Окръжния съд в града.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР