Съдията, на когото бе разпределено делото срещу прокурор Константин Сулев,

...
Съдията, на когото бе разпределено делото срещу прокурор Константин Сулев,
Коментари Харесай

Отвод на първия съдия, разпределен по делото срещу прокурор Сулев

Съдията, на който бе разпределено делото против прокурор Константин Сулев, се води от разглеждането му, заяви Българска национална телевизия.

Мотивите за това са, че като работещ в Софийския областен съд (към момента командирован в градския съд) той е бил в колегиални връзки с подсъдимия, както и че се познават и в персонален проект.

За да бъдат избегнати каквито и да е подозрения по отношение на безпристрастността на съдията, той се самоотвежда от разглеждане на делото. Предстои на инцидентен принцип да бъде определен нов съдия-докладчик.

Припомняме, Прокурорът от Софийската районна прокуратура Константин Сулев  за длъжностно закононарушение. Целта на Сулев е била да не допусне изнасянето на информация против някогашния основен прокурор Иван Гешев, с което да навреди на Петьо Петров - Еврото и неговия приближен чиновник Кристиян Христов.

Константин Сулев е бил е прокурор в Специализираната прокуратура, където е работил със съдии от Специализирания углавен съд. Голяма част от тях в този момент правораздават в Софийския градски съд.
 Съдят прокурора, разследвал Пепи Еврото в сгода на Иван Гешев
Съдят прокурора, разследвал Пепи Еврото в сгода на Иван Гешев

Константин Сулев е упрекнат в длъжносто закононарушение
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР