Съдията, който наблюдава наказателния процес срещу бившия президент на САЩ

...
Съдията, който наблюдава наказателния процес срещу бившия президент на САЩ
Коментари Харесай

Делото срещу Тръмп остана без двама съдебни заседатели

Съдията, който следи наказателния развой против някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, освободи двама правосъдни заседатели през днешния ден - в миг, когато вървят опитите да бъде събран правосъден състав от 12 правосъдни заседатели и шестима заместници за едно от най-значимите каузи в американската история, съобщи Ройтерс.

Съдия Хуан Мерчан освободи един от правосъдните заседатели, откакто прокурорите обявиха, че той може да не е съобщил за свои проблеми със закона. Мерчан не посочи за какво е отстранил този правосъден заседател.

Преди това съдията освободи друга правосъдна заседателка, която декларирала, че се усеща улашена, защото персонална информация за нея е станала обществено известна. Тя споделила, че родственици, другари и сътрудници са се свързали с нея, откакто разбрали, че е в състава на журито.

" Не имам вяра, че в този миг мога да бъда обективна и безпристрастна и да не разрешавам на външните въздействия да въздействат на вземането на решения от мен в правосъдната зала ", декларирала правосъдната заседателка.

Двете освобождавания значат, че до момента са определени единствено петима правосъдни заседатели, отбелязва АП, представени от Българска национална телевизия. 

Ройтерс показва, че решенията акцентират изключителния напън, който се оказва към първия в историята углавен развой против някогашен президент на Съединени американски щати.

Тръмп е една от най-противоречивите фигури в американската политика и почти половината от 192-те евентуални правосъдни заседатели, които бяха тествани в Манхатън (там въздействието на Демократическата партия е изключително силно), бяха отхвърлени, откакто декларирали, че не могат да преценяват независимо дали той е отговорен или почтен.

Кандидатът за президент на републиканците на изборите на 5 ноември е упрекнат, че е прикрил заплащане от 130 000 $, осъществено от някогашния му юрист Майкъл Коен, на порнозвездата Сторми Даниълс, с цел да бъде купено нейното безмълвие преди изборите през 2016 година за полов контакт, за който тя твърди, че са е имала десетилетие по-рано.

Тръмп пледира почтен по 34 обвинявания във подправяне на бизнес документи, с което е било скрито пазаруването на мълчанието на порнозвездата, които бяха повдигнати от окръжния прокурор на Манхатън Алвин Браг. Освен това Тръмп отхвърля да е имал сходна среща с Даниълс, чието същинско име е Стефани Клифърд.

Освен това той не признава виновност по три други наказателни каузи против него във Вашингтон, Джорджия и Флорида, напомня Ройтерс.

Съдебният развой в Ню Йорк може да бъде единственият, който следва на Тръмп преди президентските избори. Евентуална присъда няма да докара до възбрана за него да се кандидатира за президент или да заеме длъжността при възможна победа, показва Ройтерс.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР