Съдията Джани Сиказве от Замбия, който вчера влезе във футболните

...
Съдията Джани Сиказве от Замбия, който вчера влезе във футболните
Коментари Харесай

Приеха в болница съдията, свирил 5 минути по-рано край на мача Мали - Тунис

Съдията Джани Сиказве от Замбия, който през вчерашния ден влезе във футболните летописи със странните си отсъждания на дуела Мали - Тунис от Купата на африканските народи, е бил признат в болница откакто има подозрения, че той е получил топлинен удар, оповестява френското издание “Екип”.

Мали победи с 1:0 в дуела, само че дуелът ще се запомни със странните съдийски отсъждания. Само през второто полувреме той отсъди две дузпи - по една за двата тима, след което свири изненадващо завършек на мача още в 85-ата минута. После той поправи грешката си и мачът се доигра още 3 минути, а сред краткотрайно съдията изгони по безразсъден метод състезател на Мали с пряк червен картон. Сиказве направи още един гаф и 40 секунди преди да е изтегло постоянното време от 90 минути още веднъж свири завършек на дуела.

Самият Джани Сиказве е бил наказван към този момент за корупция през 2018-а, откакто се пораждат доста въпросителни по отношение на метода, по който е провел дуел от африканската Шампионска лига.



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР