Съдия спря изпълнението на новата политика на администрацията на Доналд

...
Съдия спря изпълнението на новата политика на администрацията на Доналд
Коментари Харесай

Съдия спря новата политика на Тръмп за мигрантите

Съдия спря осъществяването на новата политика на администрацията на Доналд Тръмп за понижаване на броя на имигрантите в Съединени американски щати, съобщи БГНЕС, базирайки се на Euronews.
Съдия Ричард Сийборг в Сан Франциско издаде правосъдно предписание да бъде прекратено връщането в чужбина на поискалите леговище в Съединени американски щати мигранти. Разпореждането влиза в действие в петък (12 април) и най-малко краткотрайно ще спре метода, по който администрацията на президента се опитваше да откаже имигрантите да идват в Съединени американски щати.
Новата политика на Тръмп стартира да се ползва по-рано тази година, като чужденците, които подават документи за леговище в Съединени американски щати, биват връщани в Мексико, където да чакат разглеждането на случаите им. Министерството на вътрешната сигурност разгласи неотдавна, че счита да разшири практиката, която носи името Migrant Protection Protocols (MPP).
Според арбитър Сийборг, обаче, това опонира на закона. Той разясни, че отсъждането му не разяснява дали политиката на администрацията е " мъдра, умна, хуманна или вярна ". Сийборг разгледал единствено този аспект, който дефинира дали държавното управление се е съобразило с американското административно право.
Искането на леговище е един от главните начини, който мигрантите употребяват, с цел да влязат в Съединените щати. След като ги арестуват на границата, те показват убийства, изнасилвания и закани в родните им страни като аргументи да изискат леговище в Съединени американски щати. По закон управляващите в Съединените щати би трябвало да прегледат всяко едно такова искане. Поради големия напор, някои мигранти чакат години, до момента в който пристигна редът им в съда. Законът, обаче, лимитира и какъв брой дълго могат деца да бъдат арестувани в лагери и имигрантски центрове. След приключването на този период, мигрантите и техните фамилии биват освободени. Повечето от тях си намират работа и се заселват в Съединени американски щати като незаконни имигранти, като даже не се явяват на разглеждането на настояванията им за леговище. Най-често съда отхвърля тези претенции, само че мигрантите към този момент мъчно могат да бъдат открити и върнати в родните им страни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР