Съдия разпореди на актьора Кевин Спейси и на продуцентските му

...
Съдия разпореди на актьора Кевин Спейси и на продуцентските му
Коментари Харесай

Кевин Спейси е осъден да плати над $30 млн.на продуцентите на сериала Къща от карти

Съдия разпореди на артиста Кевин Спейси и на продуцентските му компании да платят на основателите на сериала "Къща от карти " близо 31 милиона щатски $ обезщетение за загубите, свързани с уволнението му от продукцията през 2017 година поради полови злоупотреби, предава задграничната преса.

Решението на съдията от Висшия съд на Лос Анджелис Мел Ред Рекана значи, че RMC и другите компании - продуценти на сериала на Netflix би трябвало да получат 30,9 милиона щатски $.

Холивудската звезда отхвърли обвиняванията посредством юристите и представителя си. Арбитърът сред звездата и продуцентите е открил, че Спейси е нарушил условията в контракта си за професионално държание, като е "влизал в избрани връзки с няколко членове на снимачния екип във всеки от петте сезона, в които взе участие във водеща роля и като продуцент на "Къща от карти ". В резултат на това MRC го уволнява, стопира работата по шестия сезон на сериала, пренаписва сюжета, с цел да в профил героя му и редуцира епизодите от 13 на 8, с цел да съблюдава периодите, което води до загуби от десетки милиони долари, се показва в правосъдните документи.

Адвокатите на Спейси го опазиха в съда с аргумента, че решението за изключването му от шестия сезон на сериала е взето и изпълнено преди привършване на вътрешното следствие, затова не е част от изискванията за нарушаване на контракта на артиста, предава Българска телеграфна агенция. Те твърдяха също, че дейностите на артиста не са основна причина за финансовите загуби на продукцията.

Съдебната борба по проблема сред продуцентите и Спейси продължи повече от три години.

Кариерата на 63-годишния притежател на награди "Оскар " бе прекратена ненадейно през 2017 година, откакто към него бяха обществено отправени няколко обвинявания в полови злоупотреби.

Той бе уволнен или отхвърлен от няколко плана, измежду които известния политически трилър на Нетфликс "Къща от карти ", в който той бе във водещата роля на конгресмена и президент Франк Ъндърууд. Срещу него бяха заведени каузи за полово принуждение.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР