Съдия от Върховния съд на Великобритания постанови животоподдържането на неизлечимо

...
Съдия от Върховния съд на Великобритания постанови животоподдържането на неизлечимо
Коментари Харесай

Родителите на неизлечимо болно бебе загубиха съдебната битка в Обединеното кралство, за да я върнат у дома

Съдия от Върховния съд на Англия постанови животоподдържането на неизлечимо болно 8-месечно дете бебето би трябвало да бъде изтеглено в приют или болница

От СИЛВИА ХУИ Асошиейтед прес, 8 ноември 2023 година, 11:53 ч.

ЛОНДОН -- Съдия от Върховния съд на Англия постанови в сряда че поддържането на живота на терминално болно 8-месечно бебе би трябвало да бъде оттеглено в приют или болница, макар напъните на родителите на бебето и италианското държавно управление да го транспортират до Италия за по-нататъшно лекуване.

Родителите на бебето Инди Грегъри, което има рядко метаболитно разстройство, известно като митохондриална болест, са водили правосъдни борби в опит да продължат да поддържат живота на детето си. Но арбитър постанови, че лекарите могат законно да лимитират животоподдържащото инвазивно лекуване, защото продължаването на лекуването не би било в най-хубавия интерес на детето.

Правната борба е последният от поредност сходни случаи във Англия, в които лекари и родители спорят за лекуването на терминално заболели деца и съответните права и отговорности на родителите и медицинските експерти.

В документално решение съдията Робърт Пийл сподели, че приема доказателствата на медицински експерти от Медицинския център на кралицата в Нотингам, които настояват, че лекуването на Инди би трябвало да бъде оттеглено в приют или болница.

Родителите на бебето са се надявали да откарат Инди със аероплан до Италия — където педиатричната болница на Ватикана, Bambino Gesu, е предложила да се грижи за нея — или в случай че не съумеят, да върнат бебето вкъщи за грижи в края на живота му. < /p>

Но арбитър Пийл реши, че е „ прекомерно рисково “ да изпрати бебето вкъщи „ поради клиничните затруднения “.

„ Има редица фактори, които вършат екстубацията и палиативните грижи в фамилния дом съвсем невъзможни и сигурно опонират на висшите ползи (на Инди), ” той сподели.

Той към този момент беше постановил, че прехвърлянето в Италия не би бил в най-хубавия интерес на бебето и съдиите от Апелативния съд поддържаха това решение.

Групата за акция Christian Concern, която поддържа родителите на Инди, сподели, че родителите възнамеряват да апелират решението. Групата също по този начин сподели, че генералният управител на италианската болница, който е назначен за аставник на Инди, търси незабавна среща с медицинския център на кралицата в сряда. Здравната работа споделя, че сега няма лек за митохондриална болест, което значи, че клетките на пациента не са в положение да създават задоволително сила, с цел да работят вярно. Фаталната болест е предизвикала прогресивно мозъчно увреждане на бебето Инди, оставяйки я изцяло подвластна от поддържане на живота, съгласно доказателства, показани пред Върховния съд в Лондон.

Justice Peel сподели, че решението му се основава на констатациите, че Инди е сериозно болна, няма изгледи за усъвършенстване и „ извънредно лимитирано качество на живот “, съчетано с доказателства, че е изпитвала честа болежка вследствие на лекуването.

Неговото решение не се е трансформирало макар предложенията от италианското държавно управление тази седмица да транспортира Инди до болничното заведение във Ватикана и да заплати за всяко лекуване в Италия. Италианското държавно управление също даде индийско поданство, с цел да помогне за улеснението на нейния превоз и лекуване.

Италианският министър председател Джорджия Мелони сподели в понеделник, че ще „ направи каквото мога, с цел да защитя ( живота на Инди ” и „ пазят правото на майка си и баща си да създадат всичко, което могат за нея. ”

Но Пийл сподели, че писмо от ватиканската болница даде малко детайлности за препоръчаното лекуване за Инди и нямаше доказателства, че пробните лекувания биха подобрили качеството на живот й. Вместо това той сподели, че продължаването на лекуването ще „ увековечи високо равнище на болежка и страдалчество “ за бебето.

Дийн Грегъри, бащата на Инди, сподели, че е „ позорно “ лекарите и английските съдилища да пренебрегват предлагането на италианското държавно управление.

„ Като татко в никакъв случай не съм молил или молил за нещо в живота си, само че в този момент апелирам английското държавно управление да помогне да предотвратим отнемането на живота на щерка ни “, сподели той в изказване, публикувано посредством Християнско безпокойствие.

През последните години английските съдии и лекари неведнъж са били подложени на критика от християнски групи и други, в това число политици в Италия и Полша, за поддържане на решения за край животоподдържане на терминално заболели деца, когато това опонира на желанията на родителите.

Съгласно английското законодателство основният тест в такива случаи е дали препоръчаното лекуване е в най-хубавите ползи на детето.

Водещи истории

ABC Новини онлайн

24/7 отразяване на изключителни вести и събития онлайн

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР