Съдия от Ню Йорк намира Доналд Тръмп и пълнолетни синове за отговорни за измама по гражданско дело

...
Съдия от Ню Йорк отказа във вторник да отхвърли делото
Коментари Харесай

Съдия от Ню Йорк отказа във вторник да отхвърли делото на главния прокурор на щата Летиция Джеймс, обвиняващо Доналд Тръмп в незаконно раздуване на активите и нетната му стойност, и постанови Тръмп и Организацията Тръмп носят отговорност за измама.

Решението беше издадено от съдия Артър Енгорон от щатския съд на Ню Йорк в Манхатън.

Джеймс съди Тръмп през септември 2022 г., обвинявайки него и Организацията на Тръмп, че са лъгали в продължение на десетилетие относно стойността на активите и нетната му стойност на получите по-добри условия за банкови заеми и застраховки.

Тя каза Тръмп надул нетното си състояние с цели 2,23 милиарда долара, а по един показател до 3,6 милиарда долара, според годишните финансови отчети, предоставени на банки и застрахователи.

Генералният прокурор каза, че активите, чиито стойности са били завишени, включват имението на Тръмп Мар-а-Лаго във Флорида, неговия мезонет в Trump Tower в Манхатън и различни офис сгради и голф игрища.

Адвокатите на Тръмп и другите обвиняеми не го направиха веднага отговори на искания за коментар.

Engoron каза, че Джеймс е установил отговорност за фалшиви оценки на няколко имота, включително Мар-а-Лаго и пентхауса, и упрекна Тръмп за това, че е предложил защити в показания, които са „изцяло без основание в закона или факт."

"Той твърди, че ако стойностите на имота са се повишили през годините, откакто (финансовите отчети) са били представени, тогава числата не са били завишени по това време," пише Engoron.

"Той също изглежда предполага, че числата не могат да бъдат завишени, защото той може да намери „купувач от Саудитска Арабия“, който да плати всяка предложена от него цена.“

Процесът е насрочен за 2 октомври и може да продължи до декември.

(REUTERS)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР