Съдия нарежда на Луизиана да изведе лишените от свобода младежи от щатския затвор за възрастни с максимална сигурност

...
БАТЪН РУЖ, Луизиана (AP) — Федерален съдия в петък нареди
Коментари Харесай

БАТЪН РУЖ, Луизиана (AP) — Федерален съдия в петък нареди задържаните младежи да бъдат изведени от временно затваряне в бивш сграда за осъдени на смърт в затвора за възрастни с максимална сигурност в Луизиана до 15 септември, след като критиците твърдяха, че младежите са държани в опасни условия и не получават адекватно образование или услуги за психично здраве.

Непълнолетните задържани и техните защитници твърдят, че младежи са държани при вредни условия в щатския затвор на Луизиана в Ангола, страдайки от опасни горещи вълни, продължително задържане в килиите си, мръсна вода и неадекватно образование.

Привържениците твърдят, че пространството е необходимо за настаняване „високорискови“ агресивни младежи, много от които са участвали в насилствени инциденти в други места за задържане, и че заключването им в затвора за възрастни пази общността в безопасност.

Адвокатите казаха, че американският окръжен съдия Шели Дик , който се произнесе от съдебната скамейка в изслушване в петък сутринта, установи, че условията в Ангола са противоконституционни и че държавните служители са нарушили обещанията да осигурят на младите задържани образование и лечение за психично здраве.

„Имаме облекчение, “, каза Дейвид Утър, един от адвокатите, които съдиха държавата за прехвърлянето на непълнолетни в заведението в Ангола. „Знаехме, че това е наистина лош ход, който наранява децата. Не ни доставя удоволствие да сме прави.“

Адвокат на държавни служители каза, че ще помолят Дик да спре нейното решение, докато се подготвят да отидат до 5-ти апелативен съд на САЩ в Ню Орлиънс.

„Очевидно е, че не сме съгласни с решението на съда“, каза адвокат Конъл Арчи в телефонно интервю. Той каза, че щатът оспорва много от констатациите на Дик, включително нейната решимост, че младежите в затвора не получават адекватно образование.

„Това е свързано с напредъка и в момента разполагаме с пълно образование с персонал. Имаме и специални образователни услуги“, каза Арчи.

Той също възрази срещу ищците и съдията, характеризиращи ограничаването на непълнолетните в килиите им за безопасността на надзиратели и други като изолация. „Те имат персоналът е там с тях и тяхната работа е да общуват с младежите, да наставляват, да обучават, да съветват. , ръководител на Службата за младежко правосъдие на Луизиана и създател на програмата за лишаване от свобода — за ежедневния живот в Ангола. Адвокатите, работещи с Американския съюз за граждански свободи, представляващи лишени от свобода младежи, завели дело срещу държавата, нарисуваха картина на неприемливи условия в ареста.

Непълнолетните затворници първо бяха прехвърлени в Ангола - един от най-големите затвори с максимална сигурност в страната, който е наречен от някои като "Алкатраз на Юга" - през октомври след опасения относно липсата на капацитет, безопасност и обслужване в центровете за задържане на младежи.

Проблемите в центровете за задържане на младежи достигнаха точката на кипене през лятото на 2022 г. след бунт и множество бягства, включително едно, за което се твърди, завърши с жестоко кражба на кола в обект в предградието на Ню Орлиънс. Жителите в околността казаха, че живеят в страх и призоваха за промяна.

Младежите в Ангола са държани в единични килии в сграда, отделена от възрастните затворници. В продължение на няколко седмици половината от учебния им ден се провеждаше от вътрешността на килиите. Към края на август 15 младежи са били настанени в съоръжението, но около 70 или 80 са преминали през него, според адвокати, работещи с ACLU.

Вътре в малките килии има легло, тоалетна, кран и два рафта. Отвън има телевизор, който могат да гледат по време на почивка. Младежите закусват и някои вечерят в килиите си.

Длъжностни лица от Луизиана казаха, че планът за прехвърляне на някои младежи в Ангола има за цел да намали популацията на задържаните младежи в други проблемни заведения, докато не бъдат построени нови, по-сигурни такива или реновирана. Трансферите трябваше да бъдат краткосрочно решение с цел преместване на младежи от Ангола в ново защитено съоръжение в Монро до пролетта на 2023 г. Графикът обаче беше изместен до ноември.

От откриването в затвора за младежи в Ангола, служители от Службата за правосъдие за непълнолетни на Луизиана казват, че бунтовете и бягствата са намалели.

В съдебно дело през юли защитниците на младежите твърдят, че държавата не е осигурила конституционно приемливи условия в съоръжението в югоизточната част Луизиана. В документа се отбелязва, че младежи - предимно черни мъже, според делото - са държани в сграда, която не е климатизирана. Той цитира метеорологични данни, показващи, че стойностите на външния топлинен индекс в затвора редовно надвишават 100 градуса по Фаренхайт (38 градуса по Целзий) и понякога 130 градуса F (54 градуса по Целзий).

Решението на Дик е обрат на позицията, която тя отне преди почти година, когато противниците на временното блокиране се опитаха да блокират трансферите в Ангола. По това време Дик каза, „докато заключването на деца в килии през нощта в Ангола е несъстоятелно, заплахата от нараняване, която младежите представляват за себе си и за другите, е непоносима.“

___

< p>Макгил съобщи от Ню Орлиънс.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР