Съдия Георги Павлов от Търговското отделение на Окръжен съд –

...
Съдия Георги Павлов от Търговското отделение на Окръжен съд –
Коментари Харесай

Ученици от ЕГ Гео Милев гостуваха в Окръжен съд - Добрич

Съдия Георги Павлов от Търговското поделение на Окръжен съд – Добрич се срещна с единадесетокласници от ЕГ „ Гео Милев “. В ученическата група бяха включени младежи, които демонстрират интерес към историята. Съдия Павлов описа на гимназистите за организацията на правосъдната власт в България директно след Освобождението и показа структурата на съдилищата в този момент. Той срещна младежите с малко прочут факт от биографията на Иван Вазов – неговата къса кариера като арбитър. През февруари 1879 година Вазов е бил назначен за ръководител в Берковския областен съд, където е правораздавал повече от една година.

В хода на срещата стана ясно, че огромна част от младежите имат желание да аплайват право и диалогът бе ориентиран към избора на образователно заведение и дисциплините, които се учат в юридическите факултети.

Съдия Павлов подсети на гимназистите, че живеем в общество с правила и правила, които би трябвало да се съблюдават. Правото е на всички места към нас. Непрекъснато влизаме в правни отношения без даже да го осъзнаваме, сподели още магистратът.

Посещението на учениците в Окръжен съд – Добрич бе проведено по самодейност на техния учител по история Златка Маринова, която придружаваше младежите в Съдебната палата.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР