Съдия Биляна Вранчева от СГС остави без разглеждане предявения граждански

...
Съдия Биляна Вранчева от СГС остави без разглеждане предявения граждански
Коментари Харесай

СГС отхвърли иска на Христинка Иванова за 10 000 лв. срещу Радостин Василев

Съдия Биляна Вранчева от Софийски градски съд остави без разглеждане предявения цивилен иск от Христинка Иванова против Радостин Василев за породени неимуществени вреди на стойност от 10 000 лева, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Делото ще бъде прегледано по общия ред.

Следващото съвещание на съда ще бъде на 7 ноември, защото Василев ще взе участие в акцията за локалните избори.

Според прокуратурата, откакто предишния юни Иванова е отказала да напусне Има Такъв Народ, Радостин Василев я притискал със закани да напусне и Народното събрание. Как е станало това огласиха от партията на Слави Трифонов и излъчиха диалога сред Василев и Христинка Иванова.

Тезата ще бъде доказвана от Прокуратурата посредством свидетелските показания на самата Иванова, която беше конститутиурана и като частен обвинител, както и депутатът от Има Такъв Народ Тошко Йорданов, има и четири експертизи - всичко това ще бъде изслушано на 7 ноември.

Тогава, защото по молба на отбраната на Радостин Василев и по отношение на изборите за локална власт първото съвещание всъщност беше планувано за ден, който еслед края на акцията. Утре ще стане ясно по какъв начин ще взе участие той във вота на 29 октомври - на планувана в Българска телеграфна агенция конференция.

В задатък самостоятелният народен представител разгласи, че следва да направи разкрития и да изясни по какъв начин ще се опълчи " на мафията ". А кои са нейните лица - ето отговорът му:

" Основните лица на мафията са ГЕРБ, Делян Пеевски и всички свързани с тях. Те стоят на първия ред в Народното събрание. Това са хората, които би трябвало да са задържани, да са по пандизите, а не Радостин Василев. Кюлчета, пачки, всичко е прекъснато, изпрани в Народно заседание се разхожда един, който е получил рушвет от 100 000 лв., различен, който е обвинен за блудничество с лице, ненавършило 18 години.

Имаме едни, дето направиха държавна измяна - Кирил Петков, Асен Василев и цялата им група, само че просто употребяват Радостин Василев, който да се пробват да го смачкат. Ефектът е противоположният, хората виждат кой е единствената отбрана в позиция пред това, което се случва сега ", разяснява Радостин Василев.

Адвокат Ина Лулчева, бранителят на Радостин Василев, изиска разглеждането на делото да бъде след 30-ти октомври заради идните локални избори. Поради това искане арбитър Вранчева насрочи делото на 7 ноември в 13:30 ч.

Софийския градски съд стартира разпоредителното съвещание по делото против самостоятелния депутат Радостин Василев за опит за насила.

Обвинителният акт по делото беше импортиран от Прокуратурата на 4 юли. Според обвиняването в 47-ия парламент Василев е изнудвал тогавашната си съпратийка Христинка Иванова да напусне депутатското си място, откакто е отказала да се отдели от групата на " ИТН " с него и още четирима души. Записът с телефонен диалог сред Василев и Иванова беше огласен на конференция на Има Такъв Народ, напомня БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР