Съденият като наркобос Димитър Желязков, по-известен като Митьо Очите, бил

...
Съденият като наркобос Димитър Желязков, по-известен като Митьо Очите, бил
Коментари Харесай

Само в lupa.bg: Митьо Очите бесен на юристи заради грешка

Съденият като наркобос Димитър Желязков, по-известен като Митьо Очите, бил гневен на неопитни адвокати, научи lupa.bg от негови познати. Медията ни разбра още, че незабавно след изборите Желязков ще желае нова по-лека мярка, която да размени домашния арест.

Наскоро Софийският градски съд  отхвърли да пусне Димитър Желязков - Митьо Очите да отиде на рехабилитация. От юли предходната година той е под домакински арест и с електронна гривна.

Съдия Лилия Георгиева е отказала да пусне Очите, тъй като той показал единствено записка, която не била издадена по надлежния ред.

В нея даже не било упоменато къде се намира медицинският център, където ще се лекува, обясниха от съда.

Крими героят буен, че не получил значимото за него решение. Той приемал най-близките си другари на посетители, само че на Очите му писнало да седи вкъщи и желал да си направи малко даже и малко многообразие.

Желязков е упрекнат за управление на проведена незаконна група за изнудване, насила посредством закани, палежи и разпространяване на опиати.

Тя работила от януари 2013 година до 2 август 2018 година на територията на Бургас, Ямбол, Несебър и Слънчев бряг, гласи обвиняването на прокуратурата.

Очите беше задържан в Турция през август 2018 година, а няколко месеца по-късно го екстрадираха у нас. Оттогава бе арестуван. В същото време делото против него не може да тръгне всъщност, тъй като имаше спор по кои от 10-те обвинявания може да бъде съден поради процедурата по изгонване от Турция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР