Съдебният лекар, изготвил съдебномедицинската експертиза по делото за нападението над

...
Съдебният лекар, изготвил съдебномедицинската експертиза по делото за нападението над
Коментари Харесай

Ето защо съдебният лекар, който е писал експертизата на Дебора, е отстранен

Съдебният доктор, изготвил съдебномедицинската експертиза по делото за нападението над Дебора, е с прекъснати трудови правни отношения до привършване на досъдебното произвеждане. Целта на дейностите, които започнах с решението си е, органите, които правят досъдебното следствие и оценката на нанесените вреди на пострадалата, да се проведат в една действителна и спокойна среда. Това съобщи в изявление за „ Здравей, България ” по Нова телевизия изпълнителният шеф на УМБАЛ " Проф.д-р Стоян Киркович " проф. Йовчо Йовчев (на снимката).

В отговор на въпрос имало ли е опция да бъдат осъществени други експертизи по случая и изисквани ли са такива от други лекари в болничното заведение той отговори: „ Това, което е написано в Наредбата за съдебно-медицинската експертиза, са три раздела. Първо – оценка на физичното положение на пациента. Второ – съдебно-психиатрична и съдебно-психологична експертиза. Тази разпоредба е от 2011 година. Към сегашния миг сътрудника – очевидно това му е разпоредено като искане, е направил единствено оценка на нанесените вреди върху пострадалата Дебора ”.

Професор Йовчев изясни, че първичната експертиза е „ на равнище интензивно лекуване на пациента в първите 48 часа ”. „ Колегата е направил изложение за това какви следи от пострадвания има, в какви анатомични области и какво е надлежно положението на пациента все още на прегледа. И с това експертизата завършва. Тя не може да даде дълбочината и времевия период от тук нататък какво би настъпило, в случай че тези рани и увреждания, нанесени върху съответния пострадал, биха имали някакво развиване или затруднение ”, акцентира той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР