Съдебната реформа остава на най-високо място в дневния ред на

...
Съдебната реформа остава на най-високо място в дневния ред на
Коментари Харесай

Надежда Йорданова, ДБ: Съдебната реформа остава на най-високо място в дневния ред на обществото

Съдебната промяна остава на най-високо място в дневния ред на обществото, съобщи в " Денят стартира с Георги Любенов " Надежда Йорданова от " Демократична България. Тя посочи, че тематиката на тази правосъдна промяна не е Иван Гешев, а господство на правото

" Въпросът за промяната в прокуратурата е въпрос за имунната система на България и ние не можем да го подценяваме ", акцентира тя.

Според нея гласуването на измененията в Наказателно-процесуален кодекс с болшинство е било димка, тъй като е било на първо четене при доста ясно схващане, че изобщо няма да се стигне до второ гласоподаване.

" Това е един от огромните недостатъци на този парламент, че прекалено много значими закони бяха признати на първо четене и изобщо не стигнаха до пленарна зала за второ четене ", означи тя.

Най-големият неуспех на 48-ото Народно заседание, съгласно нея, е че не съумя да образува държавно управление. Като плюсове тя посочи въвеждането на електронното заповедно произвеждане, което избавя от закриване 29 районни съдилища в цялата страна, смели стъпки за ограничение на въздействието на Русия в България, въоръжената поддръжка към Украйна.

Формулата, по която " Демократична България " договаря с " Продължаваме промяната " е съсредоточена върху политиките и политическите цели. Разграничават се и разликите, с цел да не се трансфорат те в препъни камък при осъществяване на по-големите цели, добави Йорданова.

Според нея огромното предизвикателство ще бъде всеки един от политическите съперници да направи крачка напред, да стартира да чува другия и да трансформира своите позиции.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР