Съдбата на малката Алба била трудна от самото й раждане:

...
Съдбата на малката Алба била трудна от самото й раждане:
Коментари Харесай

Самотен баща осинови момиче със синдром на Даун, отхвърлено от 20 други семейства

Съдбата на дребната Алба била сложна от самото й раждане: от нея първо се отказала майка й, а след това била отхвърлена от 20 евентуални приемни фамилии.
Историята на нелекия път на италианеца Лука Трапанезе към осиновяването на новороденото момиченце се популяризирала с шеметна скорост из обществените мрежи заради няколко аргументи, най-важната от които е фактът, че обществените служби не дават постоянно право на настойчивост на уединен хомосексуален мъж. Но пък те са създали изключение за Лука и това е ужасно!
В Италия, както и в множеството страни от света, осиновяването за хомосексуалисти и самотни родители е много сложна работа.

41-годишният Лука даже разгласил книга, в която споделя за всички трудности, които се наложило да преодолее, с цел да стане татко на Алби – момиченце със синдром на Даун.
Той обяснил, че неговият случай е необикновен, тъй като „ унищожава стандартите за бащинството, религията и фамилията “.
Лука осиновил Алба когато тя била едвам на 13 дни, само че поради положението й се били отказали към този момент над 20 фамилии.

Самият Лука работил в доста центрове за грижи за хора със специфични потребности и постоянно желал да стане татко. Ето за какво, макар неналичието на сътрудник, той решил да не се отхвърля от осиновяването на Алба, която към този момент се любува на благополучен дом със своя татко.
Благодарение на него това момиче, което обича да играе и танцува и да се любува на общуването с други хора, има прелестно бъдеще.
Синдромът на Даун – НЕ е болест, а комплицирано генетично положение, изясняват от downsyndrome.bg. То не се лекува и не предизвиква страдалчество. Детето се е родило такова, тъй като по време на зачеването в неговите кафези се е образувала спомагателна 47-ма хромозома. Именно по тази причина се появяват редица физиологични особености, поради които детето ще се развива по-бавно от връстниците си.

Синдромът може да бъде съпроводен от други болести, само че в случай че детето получи съответна здравна грижа и неговите родители се занимават интензивно с него, могат бъдат реализирани прелестни резултати.Въпреки, че Синдромът на Даун не се лекува, в последните десетилетия научни екипи организират съществени проучвания по идентифицирането на гените в 21 хромозома, които водят до характерните белези на генетичната особеност. В изявленията им се показва убеденост, че доста от проблемите, които са присъщи при Синдром на Даун, е допустимо в бъдеще да се поправят и предотвратят.
Инфо: svobodnazona.com

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР