Съдбата на близо 10-те декара зелена площ, които вдигнаха хора

...
Съдбата на близо 10-те декара зелена площ, които вдигнаха хора
Коментари Харесай

Лапчев за Синеморец: Не протестират местни, няма да застрояваме поляната утре

Съдбата на близо 10-те декара зелена повърхност, които подвигнаха хора от Синеморец на митинг, ще се реши на по-късно съвещание на Общинския съвет в Царево, само че локалната власт не се отхвърля от концепцията да употребява парцела, с цел да получи против него някогашната гранична застава и да направи там състезателен комплекс, оповестява бТВ.

Кметът на Царево Георги Лапчев беше безапелационен, че вчерашното евакуиране на докладната по въпроса не е под публичен напън, а поради техническа неточност.

По думите му тя е била готова още преди година, само че към момента има работа по нея, в това число съгласувателни процедури. Той означи, че задачата е придобиване на парцел с доста по-правилна форма, тъй като този е стеснен от три улици.

Според кмета каквото и да реши Общински съвет строителство няма да има „ през днешния ден “ или „ на следващия ден “: „ Изглежда доста ефирно, когато го погледнем към морето, само че той е от 30 година в регулация (…) Там няма смяна в предназначението, на този стадий на този терен няма да се случи нищо “.

Притесненията на хората са, че на мястото на поляната ще се появи огромно ваканционно населено място.

Лапчев изрично отхвърли изказванията, че поляната е употребена през годините за спорт: „ Имаше митинг, който беше политическо мероприятие. В никакъв случай този терен не е бил употребен за спорт (…) Никой от тези (които протестират) не е локален, това са хора, които в този момент са пристигнали да живеят в летните си къщи (…) Те са обезпокоени, че ще имат нови съседи, които ще скрият приятната им панорама “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР