Съдбата на 46-ото Народно събрание ще бъде решена окончателно през

...
Съдбата на 46-ото Народно събрание ще бъде решена окончателно през
Коментари Харесай

Да за друг премиер от ИТН, но не и с мандат на БСП

Съдбата на 46-ото Народно заседание ще бъде решена дефинитивно през идната седмица, когато ще се проведат нови диалози сред партиите на митинга за поддръжка на държавно управление с третия мандат. За да склони партията на Слави Трифонов да се върне в договарянията, от " Демократична България " са подготвени да одобряват нов претендент за министър председател, препоръчан от Има Такъв Народ.

Ако обаче третият мандат отиде при Българска социалистическа партия, хората на Христо Иванов няма да поддържат такова държавно управление. Според Атанас Атанасов, заместник-председател на 46-ото Народно заседание и съпредседател на " Демократична България ", това в този момент е отговорността на президента Румен Радев. Ако президентът желае гласовете на обединението да вземат участие в съставянето на държавно управление, не трябва да прави тази стъпка, предизвестява Атанасов.

Във връзка с датата на президентските избори, която би трябвало да бъде избрана от това Народно заседание, Атанас Атанасов сподели, че когато въпросът бил подложен по време на председателски съвет от ръководителя на Народното събрание Ива Митева, нито една от политическите сили не е взела отношение. Според Атанасов, сега парламентарно показаните партии не се интересуват от президентските избори, а от ориста на 46-ото Народно заседание.

В " Демократична България " не виждат проблем, в случай че до края на тази година не се одобри държавния бюджет за 2022-ра. Атанас Атанасов цитира закона за обществените финанси, в който се планува годината да стартира, като страната харчи 1/12 всеки месец от остарелия бюджет, и когато има определен парламент, тогава той да одобри нов бюджет.
Какво желае Демократична България в подмяна на поддръжката за кабинет с третия мандат? Ако Има Такъв Народ не даде поддръжка, ще се търси ли избавление при ГЕРБ и Движение за права и свободи? Какво ще поддържа Демократична България при актуализацията на бюджета за 2021 година? Обсъждат ли се ограничения за сигурност с оглед новата мигрантска вълна?
Отговорите на Атанас Атанасов, " Директно в новините " със Стефан Кунчев.



Визитка

Атанас Атанасов, заместник-председател на 46-ото Народно заседание, е депутат определен от листата на " Демократична България ". Юрист с парламентарен опит - избиран три пъти за депутат в 40-ото, 43-ото и 45-ото Народно заседание. Бил е заместник-председател и на 45-ото Народно заседание. Атанасов е ръководител на " Демократи за мощна България " и съпредседател на " Демократична България ". Женен, с 4 деца.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР