Съдът взе решение за насилник, който си позволи нещо недопустимо

...
Съдът взе решение за насилник, който си позволи нещо недопустимо
Коментари Харесай

Съдът остави в ареста крадец от варненско село, заплашил с насилие и побой жена

Съдът взе решение за принудител, който си разреши нещо неприемливо край Варна.

Окръжен съд – Варна дефинира мярка „ задържане под стража “ на 36-годишния Огнян Х., притеглен като обвинен за осъществен обир в изискванията на рисков рецидив. Според обвиняването, закононарушението е осъществено на 25 февруари тази година в село Каменар. Огнян Х. употребявал мощ и заплашил жена с побой и обезчестяване, като съумял да отнеме от нея 15 лв..

Направил опит да ограби и мъж, само че защото той нямал пари в себе си, действието останало незавършено. В Наказателен кодекс плануваното наказване за осъщественото закононарушение е „ отнемане от независимост “ за период от 5 до 15 години и конфискация на ½ от имуществото на причинителя, написа

Защитата на обвинения изиска от съда по- лека мярка за неотклонение с претекстовете, че мъжът има непрекъснат адрес и деца, за които се грижи.

След като съобрази мненията на страните и събраните досега доказателствата, Варненският областен съд реши, че може да бъде направено обосновано съмнение за съпричастност на Огнян Х. към закононарушението, за което е упрекнат. Според закона, грабежът е тежко закононарушение и се санкционира със затвор от 5 до 15 години.

За съда бе изпълнена и другата изискуема от закона причина за установяване на най- тежката мярка – действителна заплаха лицето да се укрие или да извърши закононарушение. Изводът се поддържа от обстоятелството, че действието е осъществено в изискванията на рисков рецидив, както и от обремененото правосъдно минало на 36-годишният мъж.

Поради изложените съображения, Варненският областен съд реши, че все още единствената подобаваща мярка за неотклонение по отношение на Огнян Х. е “задържане под стража ”. Определението предстои на обжалване.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР