Съдът в Сеул призна за виновна по обвиненията в злоупотреба

...
Съдът в Сеул призна за виновна по обвиненията в злоупотреба
Коментари Харесай

24 години затвор за корупция за бившия президент на Южна Корея Пак Гън Хе

Съдът в Сеул призна за отговорна по обвиняванията в корист отстранения от власт президент Пак Гън Хе.
На 24 години затвор беше наказан някогашният президент на Южна Корея Пак Гън Хе. Тя не участва на произнасянето на присъдата. Пак Гън Хе намерено бойкотира правосъдния развой против себе си, потвърждавайки, че съдът не ѝ дава почтен развой. Властите разрешиха произнасянето на присъдата на някогашния президент да се излъчва онлайн по южнокорейската национална телевизия. Причината, която показаха, е огромният интерес към процеса.
Както БГНЕС напомня, политическият скандал към Пак Гън Хе и Чой Сун Сил се разгоря през 2016 година, откакто Пак сервира обществено извиненията си за приключване на информация към близката й другарка Чой Сун Сил, която не е назначена на никакъв пост в апарата на президента, само че е имала достъп и е нанасяла корекции по десетки текстове на речи и изявления на президента преди те да бъдат произнесени. По този метод Пак е предоставяла на Чой въздействие над стопанската система и политиката на страната, в това число и във връзка с борбите със Севера, съобщи БГНЕС.
Чой се е намесвала още в кадровите назначения и в работата на администрацията на президента. Освен това близката другарка на Пак е употребила въздействието си, с цел да принуждава огромни корпорации да дават милиони като подаяние на обвързаните с нея фондации. Според редица изявления от интернационалните медии, става дума за средства, възлизащи на над 72 млн. $.
Откритията провокираха един от най-големите политически кавги в историята на Южна Корея и най-мащабните демонстрации от въстанието в Куанджу през 1980 година насам, които доведоха и до позорното събаряне на Пак от власт.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР