Съдът в Санкт Петербург наложи наказание лишаване от свобода за

...
Съдът в Санкт Петербург наложи наказание лишаване от свобода за
Коментари Харесай

12 години затвор за българин, хванат с близо 40 кг кокаин в Русия

Съдът в Санкт Петербург наложи наказване " отнемане от независимост " за период от 12 години на български жител за опит за разпространяване на близо 40 кг кокаин. Престъплението е квалифицирано по член 228. 1, вр. член 30, т. 3 от Наказателен кодекс на Руската федерация.

От претекстовете на правосъдния акт се открива, че на 31 август 2018 година К. Т., дружно с още две лица са арестувани с 39.840 кг. кокаин, предопределен за разпространяване на територията на РФ.

На 15 март 2023 година обвиненият е предаден на българските управляващи и настанен в Софийския затвор. В тази връзка основният прокурор на Република България е сезирал Софийски градски съд с предложение за пригаждане на присъдата.

Престъплението по член 228. 1, вр. член 30, т. 3 от Наказателен кодекс на РФ, подхожда като такова по член 354а, алинея 2, изр. 2, вр. алинея 1, изр. 1, вр. член 20, алинея 2, вр. член 18 от Наказателен кодекс на Република България, за което българският закон е планувал наказване " отнемане от независимост " за период от 5 до 15 години и санкция от 20 000 до 100 000 лева

Софийската градска прокуратура е решила, че няма съображение за изменение размера на наложеното от съветския съд наказване, заради което не се постанова неговото пригаждане. По реда на член 457, алинея 5 от Наказателно-процесуален кодекс следва да се зачете времето, през което К.Т. е бил търпял наказването в чужбина, задържането под стража в РФ и времето, през което трансферираният се е намирал в Софийския затвор.

Софийски градски съд е приел за осъществяване присъдата на Петроградски областен съд на Санкт Петербург, с която К.Т. е приет за отговорен и е наказан на " отнемане от независимост " за период от 12 години. Наказанието ще бъде изтърпяно при първоначален непоколебим режим.

Съдът е приспаднал времето, през което К.Т. е бил арестуван, търпял наказването си в Руската федерация, както и времето, през което е арестуван в Република България. Определението на Софийски градски съд е влезнало в действие.

В рамките на компетентността си СГП предприе неотложно дейности по привеждане в осъществяване на наложеното наказване.
 ФСБ залови 500 кг кокаин
ФСБ залови 500 кг кокаин

Задържан е оранизаторът на трафика на наркотици
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР