Съдът в Монтана наложи постоянна мярка Задържане под стража“ на

...
Съдът в Монтана наложи постоянна мярка Задържане под стража“ на
Коментари Харесай

Съдът реши: Обвиняемият за убийството на Васил от Монтана остава в ареста

Съдът в Монтана наложи непрекъсната мярка „ Задържане под стража “ на младият мъж, упрекнат в убийството на 58-годишния Васил от Монтана в Габровница.



Както организация BulNews заяви, съдбовният случай е станал в събота вечерта при пиянска кавга. След приложимост на доста количество алкохол, 28-годишният Л.С.А., дружно със собствен другар, се скарали със фамилията на  58-годишния Васил К. Д. и почнал всеобщ пердах. Според събраните до момента доказателства при размяната на удари по-младият мъж  ударил в главата  опонента си, който паднал на земята. Мъжът умрял, а Л. С. А. бил арестуван от чиновници на Министерство на вътрешните работи и против него било формирано досъдебно произвеждане. 



При разпита му като обвинен той се е признал за отговорен за осъщественото закононарушение. Окръжна прокуратура – Монтана е внесла в съда искане за взимане на мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ на обвинения.  
След като се срещна с документите по делото и изслуша прокурора, очевидец, отбраната на обвинения и него, Окръжен съд разгласи настояването на прокуратурата за основателно и го почете. Според магистратите по случая е налице обосновано съмнение, че Л. С. А е причинител на тежкото закононарушение, за което е упрекнат и за което законът планува наказване „ Лишаване от независимост “ от 10 до 20 години. 
Съществува и действителна заплаха той да се укрие или да извърши друго закононарушение, защото е осъждан, а последното му действие е осъществено в изпитателен период. Това стимулира се съдът да наложи най-тежката мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ на Л. С. А.
Определението на съда може да се апелира в тридневен  срок пред  Апелативен съд – София. 
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР