Съдът уважи искането на Районна прокуратура – Севлиево, като взе

...
Съдът уважи искането на Районна прокуратура – Севлиево, като взе
Коментари Харесай

Оставиха в ареста апаш с 20 присъди за нови две кражби в Севлиево

Съдът почете настояването на Районна прокуратура – Севлиево, като взе най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на рецидивист за осъществени следващи домови обири.

Прокуратурата е привлякла в качеството на обвинен Я. Д. за това, че на 10 юли в гр. Севлиево, действайки при изискванията на рисков рецидив, отмъкнал пари от две жилища, измежду бял ден.

В първата къща се промъкнал сред 12.45 ч. и 14.20 ч.. От пространства на дома откраднал сумата от 1100 лв. в банкноти и 500 лв. в монети от по 2 лв..

Около 17.50 ч. в същия ден тарашил и различен парцел. От стая в къща лишил сумата от 160 лв..

Пред съда обвиненият е изискал по-лека мярка. Състав на Районен съд Севлиево одобри за основателни доводите на прокуратура, че Я. Д. има заплаха да извърши и друго закононарушение, както и да се укрие и по този метод да осуети следствието. Същият е направил закононарушението при изискванията на рисков рецидив, откакто е осъждан 20 пъти за тежки умишлени закононарушения срещу собствеността – обири и грабежи. Поради това съдът взе мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Определението предстои на обжалване пред Окръжен съд Габрово.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР