Съдът уважи искането на прокуратурата за определяне на мярка за

...
Съдът уважи искането на прокуратурата за определяне на мярка за
Коментари Харесай

УБИЙСТВОТО НА ВАНЯ: Бащата на убитото дете от РСМ влезе в ареста за 30 дни

Съдът почете настояването на прокуратурата за установяване на мярка за неотклонение 30 дни на обвинените за отвличането и убийството на Ваня Гьорчевска и Панче Жежовски.

Бащата на Ваня Александър Гьорчевски и обвинените Велибор Манев, Влатко Кешишов и Боре Видевски получиха 30 дни арест, откакто още веднъж бяха в Наказателния съд пред арбитър по предварителното произвеждане.

Преди това Основната прокуратура в Скопие издаде заповед за осъществяване на следствено произвеждане против пет лица, четирима от които като съизвършители са направили две закононарушения - похищение по член 141 от Наказателния кодекс, както и две убийства в жесток метод е наказуемо общо по чл.123 ал.3 от Наказателен кодекс.

Петият обвинен им е оказал помощ в осъществяването на закононарушението – Отвличане на малолетно лице.

- Има основателно съмнение, че на 22 ноември четирима от обвинените след прелиминарен сговор и дружно са отвлекли човек от вкъщи му във Велес с желание да го принудят да даде своя автомобил Ситроен, с цел да го употребяват. да отвлече малолетната в Скопие. След като влезнали в дома му, го нападнали физически, завързали го и го откарали в лек автомобил наоколо до с. Рудник, където посредством присъединяване в акт на осъществяване и с различен необикновен принос към осъществяване на закононарушението, от користна цел и в по нечовечен метод го лишават от живот с изстрел на един от обвинените.

На 27 ноември четиримата обвинени, подкрепени от петия, отвлекли малолетната с желанието да принудят член на фамилията й да даде пари за откуп за детето. Използвали и отнетия автомобил. По-късно те са умъртвили жертвата по нечовечен метод и съзнателно, а лекия автомобил " Ситроен " са запалили с авансово закупен бензин, оповестиха от прокуратурата на РСМ.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР