Съдът спря делото за клевета, заведено от съпредседателя на “Продължаваме

...
Съдът спря делото за клевета, заведено от съпредседателя на “Продължаваме
Коментари Харесай

Спряха делото за клевета на Петков срещу Борисов заради имунитета на лидера на ГЕРБ

Съдът спря делото за клюка , заведено от съпредседателя на “Продължаваме Промяната ” (ПП) Кирил Петков против водача на ГЕРБ Бойко Борисов . Причината е, че Борисов сега е депутат и има имунитет .

Адвокат Менко Менков разяснява, че в закона, по този тип каузи, няма опция Борисов да се откаже от имунитета си. Той удостовери, че делото може да продължи, откакто водачът на ГЕРБ престане да бъде депутат. На въпрос какъв брой време остава, до момента в който изтече давностният период по делото, юрист Менков изясни, че за въпросното действие той е четири години и половина, като остават повече от три години до приключването му, съобщи Дарик.

Делото в Софийския областен съд беше заведено през 2022 година от Кирил Петков по отношение на изявление на Борисов, че Петков и Асен Василев са взимали комисионни от контракти за доставка на природен газ . Искът на Петков е за половин милион лв., като досега е предявен единствено непълен иск за сумата от 10 000 лв.. Досега по делото бяха разпитани очевидци и назначени експертизи.

До момента Борисов не е участвал на съвещания по делото , като съгласно отбраната му, той не е задължен да се яви в съда, тъй като делото е от частен темперамент.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР