Съдът прецени, че шест от обвинените за участие в организираната

...
Съдът прецени, че шест от обвинените за участие в организираната
Коментари Харесай

Драмата С Бандата На Келеша Далеч Не Е Приключила! Ето Какво Се Случва!

Съдът реши, че шест от упрекнатите за присъединяване в проведената незаконна група има заплаха да извършат ново закононарушение. Този, който остава под домакински арест е осъждан от дълго време и е оправдан. Нямало заплаха и да се укрие, тъй като е бил открит на адреса, който е посочен, съобщи NOVA

За глава на проведената незаконна група се счита най-възрастният обвинен - Димитър Серафимов - Kелеша. В групата се счита, че е взел участие и неговия наследник Васил, по прякор " Малкия келеш ". От прокуратурата описаха, че той има профил във Фейсбук, където се е написал " Васко Богатия ".

Адвокат изрази рецензия към събраните доказателства - че огромна част са свидетелски показания на служители на реда. Защитникът не вижда проблем и в това, че са открити полезности, скрити в тайник. От своя страна от прокуратурата аргументираха, че като доказателство са документирали телефонни измами. Чуйте още от отбраната и прокуратурата.

" Не можем да приемем като чиста монета показания на служители на реда, тъй като те в последна сметка са заинтригувани лица, въпреки всичко би трябвало да се съберат доказателства по различен метод и по различен прийом. Единственото доказателство, за което прокуратурата се е хванала, е показания на очевидец със скрита идентичност, този очевидец споделя, че моите подзащитни имали навика да си обръщат парите, извоювани по този метод, в злато - дупчат ги и ги крият. Аз отново ви споделям - веселя се, че не е споделил, че купуват перални и бойлери, тъй като щеше да ми е доста занимателно да видя по какъв начин влачат ", разяснява юристът на обвинените Владимир Радев.

" Измамите, за които имаме доказателства и са привлечени обвинените, са три - две бяха предотвратени с помощта на напъните ни с полицията. Като цяло една от измамите е на стойност 11 хиляди евро, другите две са за по 2000 лв. на човек ", съобщи Евгения Деянова, наблюдаващ прокурор.

Намерените украшения от прокуратурата били наследени съгласно отбраната. Странно е и съгласно юриста, че от прокуратурата не са показали чии са първокласните коли. Откога е работила незаконната група, към момента не е изрично ясно и трябвало да се конкретизира в хода на следствието.

Всички упрекнати могат да апелират днешното решение на съда в тридневен период. Ако това се случи, делото ще се гледа на 10 септември.

Арестите бяха осъществени при зрелищна спецакция в петък в град Левски. Жертвите на групата са били най-вече възрастни хора. Тя е работила на територията на цялата страна, само че съществена цел са били поданици на София. Задържаните се представяли за чиновници на Министерство на вътрешните работи, търсещи подпомагане от жители. Без нито един ден трудов стаж, те са показали висок стандарт на живот.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР