Председателят на ДПС Делян Пеевски излиза с позиция в защита

...
Председателят на ДПС Делян Пеевски излиза с позиция в защита
Коментари Харесай

Делян Пеевски размаха пръст на руския патриарх Кирил

Председателят на Движение за права и свободи Делян Пеевски излиза с позиция в отбрана на българските духовници, които бяха нападнати от Московския синод с изказване през вчерашния ден.

" Категорично отхвърлям налагането на каквито и да са " наказания " против високопоставени български духовници от страна на Руската православна черква " , се споделя в позиция на Пеевски, публикувана от пресцентъра на Движение за права и свободи. Според тази позиция решението на съветския Свети Синод е несъстоятелно и е продължение на опитите на интервенция от страна на непозната страна в духовните каузи на България ". Делян Пеевски напомня и акта на заключването на български православен храм - Руската черква, от дипломат Елеонора Митрофанова.

Също по този начин намесата на Руската православна черква в духовните каузи на автокефалната Българска православна черква Делян Пеевски дефинира като обезпокоителен знак за разрастване на хибридната война , която води Русия против европейските полезности и цивилизация. " Вярата е независимост и ние праволинейно ще поддържаме тази полезност. "
 Руският патриарх размаха строго пръст на Българската православна черква
Руският патриарх размаха строго пръст на Българската православна черква

Причината е църковна работа в Цариград

Позицията на ръководителя на Движение за права и свободи е във връзка изказването от през вчерашния ден на съветския Свети Синод за извършена на 19 май литургия в манастира Валукли в Истанбул, огравена от патриарх Вартоломей, и на която са участвали Пловдивският митрополит Николай, Старозагорският митрополит Киприан, Доростолският митрополит Иаков, Величкият свещеник Сионий и Смолянският свещеник Висарион, който е втори викарий на Пловдивския митрополит. Според Синода на Руската православна черква йерарсите от Българската православна черква (БПЦ) " са нанесли сериозен ущърб на връзките сред Руската и Българската православна черква със своето съслужение с разколниците " - Православната черква на Украйна,  основана в края на 2018 година по самодейност на тогавашните управляващи в страната и с поддръжката на Константинополския патриарх Вартоломей.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР