Съдът потвърди постоянния арест на родителите, държали в пълна изолация

...
Съдът потвърди постоянния арест на родителите, държали в пълна изолация
Коментари Харесай

Съдът потвърди постоянния арест на родителите, държали в изолация трите си дъщери в “Люлин”

Съдът удостовери непрекъснатия арест на родителите, държали в цялостна изолираност трите си дъщери, съобщи БНР. По време на съвещанието по мярката за неотклонение на фамилията от столичния квартал “Люлин” съдът изгони Мария Велева откакто тя на няколко пъти прекъсна правосъдното определение, с което апелативните магистрати потвърждаваха непрекъснатото задържане на двамата.

Велева е упрекната, че с мъжа си е умъртвила възрастния си татко. Тя твърди, че не татко ѝ, а тя и фамилията са били жертви. Тя назова почтена постъпката на мъжа си, спрял по този метод 87-годишния Стефан Янев. Свилен Велев изиска от съда да пусне от ареста жена му, която по думите му не знаела за убийството. Мъжът проговори за съдбовния 11 февруари, когато се счита, че се е случило то: “Просто се сдърпахме и го ударих. Исках просто да го набия, но стана фал. С арматурно желязо. Просто го извлачих на едно балконче… Първо ме обиди с думи, които в този момент не мога да ги кажа, и по-късно заплаши, че ще ми разпродаде децата. Точно това му бяха думите”.

Софийският апелативен съд обаче не одобри, че Мария Велева не е съпричастна към убийството, базирайки се на свидетелски показания, които настояват, в това число такова и на дъщерята на арестуваното семейство, че точно семейство Велеви душевен и физически са тормозили възрастния мъж.

Определението е дефинитивно и в него Апелативният съд разкритикува остро институциите, позволили макар сигналите, дългогодишно домашно принуждение и цялостна изолираност на трите девойки.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР