Съдът отмени по-лекия режим на затвор на бившия вицепремиер на

...
Съдът отмени по-лекия режим на затвор на бившия вицепремиер на
Коментари Харесай

Осъдените каталунски сепаратисти отново са в затвора

Съдът анулира по-лекия режим на затвор на някогашния вицепремиер на районното държавно управление на Каталуния Ориол Жункерас и на още петима политици, наказани за противозаконния референдум за самостоятелност, извършен през 2017 година.
Това стана по искане на прокуратурата, която апелира решението на районното държавно управление от януари да ги пусне вкъщи през уикенда.
 Бунтовете против присъдата за засегнатост на монархията за рапър в Испания не стихват (ВИДЕО) Бунтовете против присъдата за засегнатост на монархията за рапър в Испания не стихват (ВИДЕО)
Най-малко седем души са арестувани в Барселона, Испания, където за шести следващ ден има протести, проведени от леви радикали във връз...
от пандиза на 29 януари тази година от районното държавно управление в Барселона, откакто им бе въведена по-лека мярка на излежаване на присъдата. Тя им позволяваше от понеделник до четвъртък да са в пандиза, а от четвъртък до понеделник - в домовете си. Това се случи ден преди началото на предизборната акция за нов парламент и на процедура те участваха в нея.
По искане на прокуратурата съдът преразгледа решението и постанови непрекъснато наличие в пандиза.
Жункерас незабавно написа в Twitter, че „ испанското правораздаване в никакъв случай няма да спре “, само че все пак те ще продължат да работят „ за свободата, обществената правдивост и Каталунската република “.
на Каталуния Пере Арагонес даже заприказва за „ позор “ и „ възмездие “. Той увери пандизчиите, че ще имат постоянно политическата поддръжка на районното държавно управление за тяхната „ независимост, прошка и самоопределяне “.
 Безредици, десетки задържани и ранени поради присъда за рапър в Испания (ВИДЕО) Безредици, десетки задържани и ранени поради присъда за рапър в Испания (ВИДЕО)
Най-малко 14 души бяха арестувани вследствие на безредиците в редица испански градове, които прераснаха в митинги в поддръжка на рапъра...
Междувременно централното държавно управление на Педро Санчес приветства решението на Европейския парламент да смъкна имунитета на Карлос Пучдемон, Тони Комин и Клара Понсати.
Външният министър Аранча Гонсалес Лая съобщи, че „ проблемите на Каталуния се вземат решение в Испания, а не в Европа “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР