Съдът остави в ареста Калоян Каймакчийски, обвинен за убийството на

...
Съдът остави в ареста Калоян Каймакчийски, обвинен за убийството на
Коментари Харесай

Оставиха в ареста обвинения за убийството на 32-годишната Кристина Атанасова

Съдът остави в ареста Калоян Каймакчийски, упрекнат за убийството на 32-годишната Кристина Атанасова от София. Тялото на младата жена беше открито в багажника на автомобил в столичния квартал „ Захарна фабрика “.

Според събраните доказателства Калоян е прострелял Кристина с два патрона, бил е с авансово сложени ръкавици и е употребил револвер, персонално оръжие на актуалната му другарка, която е военнослужеща.

Вероятният претекст за убийството е, че Кристина е прекратила връзката си с Калоян. В претекстовете си съдът показва, че в случай че е на независимост Каймакчийски може да извърши друго закононарушение, както и да се укрие. Макар и оправдан по право, той към този момент е осъждан за отправена опасност за ликвидиране на друга негова другарка, както и за подпалването на автомобила ѝ, напомня Българска национална телевизия. 

Жената, с която Каймакчийски има връзка сега, също е дала показания, които удостоверяват, че той е имал достъп до оръжието ѝ. Тя съобщи, че Каймакчийски е укривал следи от осъщественото закононарушение и даже е изхвърлил облеклата, с които е бил по време на убийството.

Малко преди да бъде убита Кристина е потърсила помощ от неправителствената организация „ Анимус “, откакто е била застрашена от Калоян, че „ това е последният 8 март в живота ѝ “. Психолог е почнал работа с нея да я убеждава да подаде сигнал. От организацията разясниха, че нямат право да подават сигнали от името на жертвата. Така случая не е сигнализиран пред органите на реда.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР