Съдът не уважи внесеното искане на прокуратурата за вземане на

...
Съдът не уважи внесеното искане на прокуратурата за вземане на
Коментари Харесай

Районен съд – Варна наложи мярка „задържане под стража“ на 16-годишен, откраднал мобилен телефон

Съдът не почете импортираното искане на прокуратурата за взимане на най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ във връзка с 16-годишен малолетен юноша, притеглен като обвинен за осъществен с приложимост на мощ обир на мобилен телефон. Деянието е осъществено на 5 май т.год. в Белослав, като плануваното в закона наказване за сходно посягане е отнемане от независимост до 5 години, оповестяват от съда.

16-годишният юноша е с чисто правосъдно минало, само че се води на доклад към Детска педагогическа стая и има голям брой престъпни регистрации за обири и владеене на опиати. Налагани са му и възпитателни ограничения по Закона за битка против противообществените прояви на малолетните и малолетните.

От събраните досега доказателствата по делото съдът одобри, че може да се направи обосновано съмнение за съпричастност към действието, както и че съществува действителна заплаха обвиненият да извърши закононарушение. Съдът откри, че действието не съставлява извънреден случай по смисъла на член 386, алинея 2 Наказателно-процесуален кодекс, заради което наложи на 16-годишния обвинен мярка за неотклонение - „ Надзор на контрольор при Детска педагогическа стая “.

Определението по наложената мярка за неотклонение предстои на обжалване в 3-дневен период пред Окръжния съд.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР