Съдът на ЕС почти сигурно ще наложи на Унгария мигрантските

...
Съдът на ЕС почти сигурно ще наложи на Унгария мигрантските
Коментари Харесай

Вечерни новини: 26 юли

Съдът на Европейски Съюз съвсем несъмнено ще наложи на Унгария мигрантските квоти. Генералният юрист в Съда на Европейски Съюз Ив Бо съобщи, че не би трябвало да се дава ход на дело по жалбите на Словакия и Унгария, в които се оспорва наложителното пренастаняване на търсещи леговище в целия Европейски Съюз, съобщи Reuters. Двете източноевропейски страни, подкрепени от съседката си Полша, считат, че схемата за наложителни квоти за приемане на мигранти, утвърдена от Европейския съвет през 2015 година, е противозаконна. Те желаят от съда да я анулира, като акцентират, че приемането ѝ е опорочено от неточности от процедурно естество или свързани с избора на неуместно правно съображение и че схемата не е годна да отговори на миграционната рецесия, нито е нужна за тази цел. Становището на генералния юрист в над 90% от случаите се приема и се покрива с решението на Съда на Европейски Съюз.

Пред представители на работодателските организации държавното управление разгласи, че премахването на класовете за прослужени години не е в дневния му ред; Общо 49% от клиентите на компанията за топлинно счетоводство " Техем " в София са получили изравнителни сметки със суми за възобновяване от " Топлофикация - София " ; Бившият основен касиер на Алфа банк Петко Митевски е разгласен за общодържавно издирване; Комисия за защита на конкуренцията позволи на Dietsmann да купи " Енергоремонт холдинг "

Мирослав Боршош не се яви пред парламентарната комисия за НДК, Столичната община ще написа тактика за развиване до 2050г за 500 хил.лв., Сенатът ще разпитва най-големия наследник, зетя и шефа на акцията на Тръмп, Две български летища с приз за най-бързо възходящ трафик на пасажери в Европа

35.1
млн. лева ще отпусне държавното управление до края на годината за ремонт на уличната мрежа в редица общини, оповестиха от държавната пресслужба, без да прецизират кои. Част от парите са планувани за инфраструктурни планове в поддръжка на общинската обществена и жилищна среда.
На мястото на Живко Мартинов народен представител на ГЕРБ ще стане Даниела Добрева Димитрова. Tова може да се случи още в петък съгласно ръководителя на парламентарната група Цветан Цветанов. Мартинов напусна в сряда Народното събрание непринудено, откакто основният прокурор Сотир Цацаров изиска имунитета му поради няколко обвинявания. Едното е за упражняван напън над търговец за даване на 4 тона суджук, като националният представител заявявал, че стоката е предопределена персонално за министър-председателя, само че " даже един суджук не е достигнал до премиера ". Даниела Добрева е правист, заместник-председател на общинския съвет в гр. Добрич. Тя водеше листата на ГЕРБ, само че бе изместена с преференции от Живко Мартинов (2283 преференции) и Живко Желязков от село Победа.

Четирите съществени работодателски организации са внесли в Комисията за отбрана от дискриминация сигнал, в който настояват, че в законодателството има дискриминация, обвързвана с използването на така наречен клас " прослужено време ". Това оповестяват от Асоциацията на индустриалния капитал в България, Българската стопанска камара, Българската търговско-промишлена палата и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България. Става дума за Кодекса на труда, който дава право на Министерския съвет да дефинира типовете и минималните размери на спомагателните трудови хонорари. Според работодателите по този метод за идентичен или равносилен труд се слагат в дискриминирано състояние по-младите служащи. Налице е и дискриминация, учредена на работа в обществения и в действителния бранш, защото за държавните чиновници класът беше анулиран.

Висшият съд в Белград е оповестил, че не е способен да реши настояването за екстрадицията на мажоритарния притежател на банкрутиралата КТБ Цветан Василев. Това са удостоверили от съда за балканската телевизионна мрежа N1. Обвинителният акт за проведена незаконна група отпред с Василев, която е източвала банката, бе импортиран преди шест дни. Случая с КТБ прокуратурата дефинира като " най-голямата стопанска и социална финансова машинация " и обвинителния акт - неповторим. Съдът е първа инстанция по желаното от българските управляващи произвеждане. Той към този момент два пъти е разрешавал предаването на някогашния банкер на България, само че втората инстанция - Апелативният съд, и двата пъти е прибирал делото за ново изговаряне.

София и Скопие ще бъдат свързани с железопътна връзка през 2027 година Това произтича от меморандум за съгласие сред министерствата на превоза на двете страни, утвърден от кабинета. Българската страна поема ангажимент за доизграждането на жп връзката по направлението София - Перник - Радомир - македонска граница до 2027 година Македония от своя страна би трябвало да довърши правата Крива паланка - Деве хълм - българска граница до края на 2025 година Правителството утвърди и плана на контракт за другарство, добросъседство и съдействие сред България и Македония, който би трябвало да се подпише на 2 август.

В 14 общини от областите Враца, Видин и Монтана ще проработи нова стратегия за образование и наемане на трайно безработни като предпочитани при назначението и квалификациите ще са младежите до 29 години и по-необразованите. За финансирането на програмата за краткотрайна претовареност в общините с висока безработица държавното управление отпусна 2 млн. лева от бюджета на общественото министерство, което ще организира новата дейна политика на пазара на труда. Отпуснатите средства би трябвало да обезпечат субсидирана претовареност на към 830 безработни в интервала септември - декември.

Координацията по възобновяване на непозволена и несъвместима държавна помощ по решение на Европейската комисия да е в компетенциите единствено на министъра на финансите, утвърди Народното събрание с признатия на първо четене Закон за държавните помощи, препоръчан от държавното управление. Отговорността за същинското събиране ще е на Национална агенция за приходите, а този, който открива размера на помощта, е съответният админ на помощи. Законопроектът уточни, добавя и осъвременява реда за приемане на държавни помощи в сходство с условието на режима за държавните помощи и помощи на европейско равнище, се показва в претекстовете.

Правителството промени свое предходно решение, като усили броя на чиновниците, които ще командирова в Брюксел да оказват помощ по време на българското председателство на Съвета на Европейския съюз. С новото решение общо 16 чиновници ще подкрепят процеса, като 11 от тях ще бъдат пратени в Европейската комисия, 3 - в Генералния секретариат на Съвета на Европейския съюз, и 2 чиновници - в Европейския парламент. Целта е екипите в столицата и в Постоянното посланичество на България към Европейски Съюз да бъдат подсилени от чиновници на институциите на Европейски Съюз със характерна експертиза в съответни области.

Бизнес вести

" Фестивална " стана " Асикс сцена " против контракт за 100 хиляди лв. годишно

Зала " Фестивална " към този момент ще се споделя " Асикс сцена " след сключване на шестгодишен контракт сред притежателя - държавната компания " Академика 2011 ", и " Асикс Европа ", представлявана от Любомир Ганев. Споразумението е за 100 хиляди лева годишно. Залата претърпя главен ремонт на стойност 7 млн. лв., само че към момента не е открита. Реконструкцията стартира през февруари 2016 година, а съгласно заданието срокът за осъществяването беше 270 дни. Дългото закъснение направи по този начин, че българските спортисти, които главно ще употребяват оборудването, да не могат да се приготвят в него през предишния зимен сезон. През декември спортният министър Красен Кралев сподели, че залата ще отвори напролет. По-късно при ревизия на служебния министър на спорта Даниела Дашева изпълнителният шеф на " Академика 2011 " Борис Тодоров разгласи, че оборудването ще е готово доникъде на май. Сега Кралев уточни, че откриването ще е през септември. Цялата стойност на ремонта е 7 млн. лева, от които 4 млн. са средства на " Академика 2011 " ЕАД, а другите - по контракт за енергийна успеваемост.

Продажбите на " Монбат " се усилват

Консолидираните продажби на " Монбат " са се нараснали със 74.7% на годишна база до 29.78 млн. лева през юни 2017 година, заяви сдружението посредством бюлетина Investor.bg. За цялото полугодие консолидираните продажби доближават 150.9 млн. лева, което е с 34.2% повече по отношение на същия интервал на предходната година. Консолидираната облага преди налози през юни 2017 година обаче понижава с 31% на годишна база до 1.15 млн. лева Общо за шестте месеца тя е 17.09 млн. лева, което е растеж от 21% на годишна база. Акциите на " Монбат " нарастват с 56.39% в последните 12 месеца до 11.496 лева за акция и 448 млн. лева пазарна капитализация. Освен това е разпределен и брутен дял от 0.282 лева на акция, показва investor.bg. Производителят на батерии се управлява от компании на братя Бобокови, само че в него акционери са и други юридически и физически лица.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР