Съдът е одобрил споразумение, сключено между Районна прокуратура – Сливница

...
Съдът е одобрил споразумение, сключено между Районна прокуратура – Сливница
Коментари Харесай

Над 50 бона глоба за мъж, опитал незаконно да пренасе валута през ГКПП Калотина

Съдът е одобрил съглашение, подписано сред Районна прокуратура – Сливница и отбраната на подсъдимия П. М., упрекнат на осъществено от него закононарушение по член 251, ал.1 от Наказателния кодекс. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.

Досъдебното произвеждане по случая е било формирано за това, че към 20.40 ч. на 16 април 2019 година, на Граничен контролно-пропусквателен пункт "Калотина ", при излизане от Република България за Република Сърбия, подсъдимият М. не извършил задължението да заявява парични средства в размер на 128 000 евро. С дейностите той нарушил наредбите на Валутния закон и на обнародван акт на министъра на финансите.

Парите били укрити в особено направен тайник в акумулаторната батерия на електрическото задвижване на лек автомобил с български регистрационен номер.

В хода на воденото наказателно произвеждане подсъдимият П. М. се е признал за отговорен за осъщественото от него закононарушение и се е споразумял с Районна прокуратура – Сливница да му бъде наложено наказване „ санкция “ в размер на една пета от цената на предмета на закононарушението, а точно 25 600 евро, с левова равноценност 50 069.24 лв..

Определението на съда има последствията на влезнала в действие присъда и не предстои на обжалване и митинг.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР