Съдържащите захар продукти значително намаляват продължителността на живота и предизвикват

...
Съдържащите захар продукти значително намаляват продължителността на живота и предизвикват
Коментари Харесай

Учените призоваха: Спрете да ядете захар!

Съдържащите захар артикули доста понижават продължителността на живота и провокират десетки труднолечими болести, заяви Лайф.

Австралийски учени, диетолози и медици считат, че захарта може да се трансформира в главен проблем за човешкото здраве, изпреварвайки канцерогените и солта. Намалената консумация на съдържащи захар артикули ще разреши освен да се стопят непотребните килограми, само че и ще усъвършенства доста здравето - в множеството случаи отводът от захарта води и до отвод от нездравословните за здравето подсладители. Консумацията на захар е съпоставена с използването на огромни дози токсични субстанции, които незабележимо утежняват здравето.

Учените са на мнение, че до 35 % от ежедневния банкет на калории човек може да получи от нездравословни за здравето артикули, огромна част от които може да са с неестествен генезис. В рисковата група попадат безалкохолните газирани питиета, шоколадът, йогурти и сладкиши, в чието произвеждане все по-често се употребяват заместители на естествени артикули.

Учените обаче предизвестяват, че неочакваното отричане от захарта може да стресира организма. В 58 % от случаите прекосяването към строга диета може да докара до съществени стомашни разстройства.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР