Съдържание:Защо гризем ноктите си? ‹›Препоръчано за теб:Загряващи пластири при болки

...
Съдържание:Защо гризем ноктите си? ‹›Препоръчано за теб:Загряващи пластири при болки
Коментари Харесай

Как да спрем да гризем ноктите си?

Съдържание:

Защо гризем ноктите си?  Как да спрем да гризем ноктите си? ‹›  Загряващи пластири при болки и контузии Препоръчано за теб:Загряващи пластири при болки и травми20.00 лева.Виж ››

Гризането на ноктите нормално стартира в детството и може да продължи през зрелост, а страничните резултати могат да бъдат повече от козметични. Продължителното гризане може да аргументи пострадване на кожата към ноктите и да повреди тъканта, която кара ноктите да порастват, което води до извънредно изглеждащи нокти. Навикът е допустимо да ви направи уязвими към инфекции, защото предавате нездравословни бактерии и вируси от устата си към ноктите и назад. Това води до по-чести настинки и болести.

За да ви оказват помощ да спрете този противен табиет, кожните лекари предлагат да следвате тези препоръки, с които да спрете да гризете ноктите си.

- Дръжте ноктите си изрязани – в случай че няма какво да гризете, няма да се изкушавате да го правите;

- Нанесете горчив лак за нокти, той ще има неприветлив резултат за вас. Формулата на лака е безвредна, само че усетът е ужасяващ. Благодарение на това, лакът обезкуражава доста хора да гризат ноктите;

- Ходете на маникюр. Красивите, поддържани маникюри, които сигурно не са били безвъзмездни, ще ви откажат от гризането. Също, лакът не трябва да се гризе;

 Ходенето на маникюр оказва помощ да спрете да гризете ноктите си

- Използвайте стрес топка, играчка, химикал с механизъм за натискане, или друга занимавка. Това ще държи ръцете ви заети. Може и да дъвчете дъвка;

- Опитайте да гризете с по един нокът по-малко! Малкият напредък също е напредък. Когато съумеете да избегнете този съответен нокът, пробвайте втори, трети и така нататък, до момента в който съумеете да се откажете от всички. Не бързайте, бъдете търпеливи.

За някои хора гризането на ноктите може да е знак за по-сериозен психически или прочувствен проблем. Ако неведнъж сте се опитвали да се откажете и казусът продължава, консултирайте се с доктор.

Защо гризем ноктите си?

Децата, чиито родители го вършат, е по-вероятно да последват образеца - даже в случай че родителят спре държанието преди детето да се роди.

Гризането може да е симптом на тревога или стрес. Повтарящото се държание наподобява оказва помощ на някои хора да се оправят с предизвикателни страсти.

За множеството хора този табиет се случва автоматизирано: вършиме го, без да мислите за това.

Да се откажете от подобен табиет не е елементарно, а много комплицирано. Съществуват разновидности, включващи психолог, в случай че навикът е обвързван с психически проблем. Дори това да е вашият случай, не се тревожете, постоянно можете да получите помощ. Това, на което би трябвало да обърнете изключително внимание, е дали има зачервяване, отичане, лющене или промени в ноктите.

Вдлъбнатините, обезцветяването и необикновеният напредък могат да бъдат признаци на медицински проблем. Ако забележите, че нещо не е наред, консултирайте се с вашия персонален доктор.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР