Съдържание:ТемпературопонижаващиСваляне на температура с чесънСваляне на температура с ябълковият оцетСваляне

...
Съдържание:ТемпературопонижаващиСваляне на температура с чесънСваляне на температура с ябълковият оцетСваляне
Коментари Харесай

Как да свалим висока температура при деца

Съдържание:

ТемпературопонижаващиСваляне на температура с чесънСваляне на температура с ябълковият оцетСваляне на температурата с чай с ментаСвеж въздухПийте повече течностиСваляне на температурата с куркума  Как да свалим висока температура при деца

Повишаването на температурата е естествена защитна реакция на организма при редица заболявания. Лекарите предлагат до 38 градуса да не се подхваща събаряне, защото по този начин тялото ни се бори против инфекцията.

Ако обаче градусите се повишат още повече, тогава следва да се подхващат незабавни дейности против високата температура, изключително що се отнася до дребните деца.

Как да свалим висока температура при деца?

Температуропонижаващи

Антипиретиците са един от най-лесните способи да свалите температурата на детето си. При по-лека температура можете да дадете на детето Панадол или друго лекарство съгласно възрастта му, само че е наложително да го заведете и на доктор, с цел да го прегледа и да изпише нужна медикаментозна терапия.

Сваляне на температура с чесън

Доста хора знаят за този способ от своите баби, които преди не са имали толкоз необятен достъп до редица лекарства, както е в този момент. Те са употребявали национални средства при температура, които могат да са много потребни при по-леките инфекции и болести.

Чесънът действително оказва помощ да се усили изпотяването, като по този начин се понижава и температурата. За задачата просто стрийте 1-2 дребни скилидки чесън и ги залейте с една чаша вода за 10-на минути. Прецедете разтвора с марля и пийте от него по 2 пъти дневно.

Сваляне на температура с ябълковият оцет

Той също се е употребил от нашите баби, за събаряне на температурата при децата. За задачата вземете няколко компреса и ги накиснете в ябълков оцет, разводнен с вода в съответствие 1:2. След това сложете компрес на челото или на гърдите на детето. Може да увиете и стъпалата му с него. Не забравяйте да сменяте от време на време компресите.

Сваляне на температурата с чай с мента

 Сваляне на температурата с чай от мента

Той също оказва доста добър понижаващ резултат при високата температура. За задачата прибавете 1 супена лъжица мента към чаша топла вода и оставете разтвора да се накисне за 10-на минути. Прецедете напитка и прибавете малко мед. Можете да пиете по 2-3 чаши чай от мента, което оказва помощ да се намали температурата и работи доста ободряващо.

Свеж въздух

Проветрявайте помещението, където е детето, с цел да влиза ветровит въздух. Не прекалявайте, а просто отворете прозореца за 1-2 минути, като това оказва помощ и за лекото намаление на температурата.

Пийте повече течности

При всяко едно заболяване е доста значимо да се пият много течности, като по този начин освен се намалява температурата, само че и се изкарват токсините от тялото. Организмът се възвръща по-бързо.

Сваляне на температурата с куркума

Тя също оказва помощ интензивно за намаление на температурата при децата. Нейното интензивно вещество е куркумин. Тази билка е с потвърдено антивирусно, антиоксидантно и противогъбично деяние. За задачата просто прибавете чаена лъжица куркума към чаша топло мляко. Пийте тази целебна напитка по два пъти дневно.

Имайте поради, че тези способи за събаряне на температурата са единствено краткотрайно решение. Те могат да ви оказват помощ да я понижите, само че все пак е значимо да посетите педиатър, който да прегледа малчугана и да назначи нужното лекуване.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР