Съдържание:Следете диетата на вашата коткаОсигурете много водаНасърчавайте упражнениятаПоддържайте средата на

...
Съдържание:Следете диетата на вашата коткаОсигурете много водаНасърчавайте упражнениятаПоддържайте средата на
Коментари Харесай

Как да спрем разстройство при котка?

Съдържание:

Следете диетата на вашата коткаОсигурете доста водаНасърчавайте упражнениятаПоддържайте средата на вашата котка без стресРаботете с вашия ветеринарен доктор  разстройство при котката

Котешките разстройства са положение, което визира котки от всички възрасти и породи. Може да бъде породено от разнообразни фактори, в това число стомашно-чревни проблеми, диетична недискретност или други съществени медицински положения.

Симптомите на котешки колики могат да варират от лек дискомфорт до мощна болежка и могат да включват повръщане при котките, диария, отичане на корема и заспалост.

Ако подозирате, че котката ви страда от разстройство, значимо е да потърсите ветеринарна помощ допустимо най-скоро. Все отново има няколко неща, които можете да извършите вкъщи, с цел да облекчите дискомфорта на вашата котка и да предотвратите бъдещи епизоди на колики.

Следете диетата на вашата котка

Една от най-честите аргументи за котешки колики са диетичните неточности, които се случват, когато котката яде нещо, което не би трябвало. Това може да включва всичко - от останки от маса до растения и други нехранителни артикули. За да предотвратите бъдещи епизоди на колики, е значимо да наблюдавате диетата на вашата котка и да я поддържате по постоянен график за хранене.

Осигурете доста вода

Дехидратацията може да изостри признаците на колики, тъй че е значимо да се уверите, че вашата котка има достъп до доста прясна вода когато и да е. Може също да помислите за прибавяне на малко количество консервирана храна към диетата на вашата котка, защото това може да помогне за увеличение на приема на вода.

Насърчавайте упражненията

Редовните извършения могат да оказват помощ за вярното действие на храносмилателната система на вашата котка и да предотвратят запек при котката, който може да докара до колики. Опитайте се да предоставите на котката си благоприятни условия за игра и проучване както на закрито, по този начин и навън.

 по какъв начин да спрем разстройство при котката Снимка: guvo59/pixabay.com

Поддържайте средата на вашата котка без стрес

Стресът и безпокойството могат да допринесат за признаците на колики, тъй че е значимо да поддържате околната среда на вашата котка допустимо най-спокойна и без стрес. Това може да включва обезпечаване на тиха, комфортна зона за спане, ограничение на излагането на мощни шумове и други стресови фактори и даване на доста благоприятни условия за умствена и физическа стимулация.

Работете с вашия ветеринарен доктор

Ако вашата котка страда от колики, значимо е да работите в тясно съдействие с вашия ветеринарен доктор, с цел да определите главната причина и да разработите проект за лекуване. Вашият ветеринарен доктор може да предложи медикаменти за облекчение на признаците на вашата котка или да промени диетата и метода на живот, с цел да предотврати бъдещи епизоди на колики.

В умозаключение, котешките колики могат да бъдат мъчително и неловко положение за вашия котешки другар. Въпреки това, с вярната грижа и внимание, можете да помогнете за облекчение на признаците на вашата котка и да предотвратите бъдещи епизоди на разстройство.

Като наблюдавате диетата на вашата котка, осигурявате доста вода и извършения, поддържате околната среда свободна от стрес и работите в тясно съдействие с вашия ветеринарен доктор, вие можете да гарантирате, че вашата котка ще остане здрава и щастлива за години напред.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР