Съдържание:Подут корем - как да го смъкнем ‹›Препоръчано за теб:Загряващи

...
Съдържание:Подут корем - как да го смъкнем ‹›Препоръчано за теб:Загряващи
Коментари Харесай

Подут корем - как да се справим?

Съдържание:

Подут стомах - по какъв начин да го смъкнем  Подут стомах - по какъв начин да се оправим ‹›  Загряващи пластири при болки и контузии Препоръчано за теб:Загряващи пластири при болки и травми20.00 лева.Виж ››

Всички сме се сблъсквали най-малко един път с по този начин неприятното отичане на корема. Така да вземем за пример даже внезапно да се окаже, че не можете да закопчаете обичаните си остарели дънки, то това не значи наложително, че сте напълнели. Причината за това може да е натрупването на газове в червата или по този начин нареченото в народа отичане на корема. Една от най-честите аргументи за това са проблемите с храносмилането, само че пък положителната вест е, че елементарно можете да се справите с това, в случай че измененията малко храненето ви и диетата.

Подут стомах - по какъв начин да го смъкнем

Едно от значимите условия е да стартирате деня си с фибри, като да вземем за пример със зърнени култури. Те са чудесно средство, което усъвършенства храносмилането и перисталтиката, само че дружно с това оказват помощ за придвижването на храната през стомашно-чревния тракт. Разбира се, че това не значи да консумирате тези храни единствено заран, а е добре да ги включите в менюто си през целия ден, в случай че желаете да се избавите от подутия стомах.

Забравете за пикантните храни, които също могат да доведат до утежняването на храносмилането, както и до отичане на корема. Като цяло всички пикантни храни способстват за освобождението на доста по-голямо количество стомашна киселина, което от своя страна води до раздразнение на стомаха.

Другото значимо изискване е да забравите за дъвченето на дъвка, защото по този начин вие поглъщате въздух и по този метод се получава същия проблем, т.е. отичане на корема и неприятна болежка. Подобно въздействие имат и подправените захари, като да вземем за пример сорбитол, манитол или ксилитола, защото водят до тежест в стомаха.

Намаляването на въглехидратите в менюто ви е другото значимо изискване. Те служат за авариен източник на сила в организма ни, като се пазят в него под формата на по този начин наречения гликоген. Той се съхранява в тялото ни, като на всеки 1 грам се натрупва и към 3 грама вода. Намалявайки консумирането на разнообразни тестени произведения и сладкиши, вие ще се предпазите и от това струпване на вода в организма ви, което също може да бъде повода за отичане в корема.

 Кои храни подуват корема?

Не по-малко значимо е да сте деликатни с консумирането на бобови растения, които водят до по този начин нареченото увеличено формиране на газове и надлежно до отичане на корема. За да се понижи този резултат, би трябвало да ги накисвате във вода за една нощ преди да ги готвите.

И на последно място е придвижването и дейния метод на живот, който е чудесно профилактично средство при този здравословен проблем. Така вие помагате на тялото ви да се освободи от натрупалия се в него въздух, което надлежно понижава възприятието за отичане след хранене.

Заедно с това увеличението на пулса и дишането оказва помощ за естественото стимулиране на перисталтиката, като по този начин надлежно се предотвратява образуването на газове. Именно по тази причина е значимо освен да спазвате горните ни препоръки, само че и да водите деен метод на живот.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР