Съдържание от Партия на ЗЕЛЕНИТЕ Партия на ЗЕЛЕНИТЕ предлага специална

...
Съдържание от Партия на ЗЕЛЕНИТЕ Партия на ЗЕЛЕНИТЕ предлага специална
Коментари Харесай

Партия на ЗЕЛЕНИТЕ иска имунитет за учителите

Съдържание от Партия на ЗЕЛЕНИТЕ

Партия на ЗЕЛЕНИТЕ предлага специфична стратегия за промяна на образованието и опазването на здравето. Образованието има две съществени функционалности: просветителна - да даде на децата на нацията нужните, съответни на съвремието познания и умения, с цел да се оправят в живота им на пълнолетни и възпитателна – да построи и възпита моралната ценностна система, национално съзнание и самочувствие. Затова, то би трябвало да се базира на концепциите за устойчивото развиване на света; да култивира интегрално, а освен аналитично мислене; да има инклузивен и ценностен темперамент. Това е записано в програмата на Партия на ЗЕЛЕНИТЕ. Те имат няколко целта в образованието:
Всяка образователна стратегия, всеки един учебник, пособие, помагало, всеки един преподавател би трябвало да се прави оценка по горното ; Неприкосновеност на учителя , посредством статут на „ Учителски имунитет”; Гарантиран достъп до обучение, в това число и висше, което да не зависи от джоба на родителите; Само държавните и общински учебни заведения и университети да се финансират от държавния бюджет; Частните учебни заведения и университети, който ги избира, да си заплаща. Акредитацията да касае единствено оценката, дали техните дипломи да бъдат признавани; Значителни вложения в региона на образованието, науката и научните проучвания , в това число в областта на перспективни „ зелени” технологии.
ЗДРАВЕТО НЕ Е СТОКА! Здравеопазването не е комерсиална активност, а обществена функционалност на страната!

По отношение на опазването на здравето в Партия на ЗЕЛЕНИТЕ натъртват, че не е комерсиална активност, а обществена функционалност на страната. „ Здравето не е стока “, разясняват от партията. Затова оферират съответно опазване на здравето , обезпечено от страната, налично за всички български жители и действително без доплащане/безплатно/ за здравно обезпечените, в това число и изписваните медикаменти. Поставяне в основата на опазването на здравето на предварителната защита, а не болничното лекуване . Превенцията, разбирана по-широко, освен реализираната от ДжиПи-тата и ДКЦ, а като се стартира от здравословните параметри на публичната и естествената среда! Цел – висок здравен статус и дългоденствие на българските жители.

Държавните, районните и общински лечебни заведения, поликлиники и незабавната помощ да се финансират от бюджета на страната. Те получават статут на здравни заведения в структурата на Министерство на здравеопазването и Общините. Тези здравни заведения поемат и здравното обслужване на обществено слабите и неосигурените заради беднотия или безработица. За задачата се оферират няколко значими стъпки:
Националната здравно осигурителна каса се закрива, като нейните бюджет и собствиност минават в Министерство на здравеопазването; Премахва се статутът на търговски сдружения за лечебните заведения и поликлиниките; Обсъждане и приемане законодателно на характерни правила за публичните поръчки в Министерство на здравеопазването и държавните здравни заведения, регламентиращи кое, от кого (орган-купувач) се купува с публични поръчки и кой носи лична отговорност за нарушавания и закононарушения, свързани с тях; Оздравителни проекти за тези от държавните здравни заведения, за които е належащо, за основаване на условия за качествена, конкурентноспособна здравна услуга; Държавно аптечно доставяне за държавните и общински здравни заведения; Законова процедура за частните здравни заведения да придобият статут на държавни. Публично-частно партньорство с частните лечебни заведения.

Частните лечебни заведения да запазят статута си на търговски сдружения, като се финансират от постъпленията на лекуваните в тях пациенти и/или от частни здравноосигурителни фондове.

Партия на ЗЕЛЕНИТЕ е с номер 35 в бюлетината!

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР