Съдържание:НикотинВъглероден окисКатранАцеталдехидАкролеинВодороден цианидОлово ‹›Препоръчано за теб:Загряващи пластири при болки и

...
Съдържание:НикотинВъглероден окисКатранАцеталдехидАкролеинВодороден цианидОлово ‹›Препоръчано за теб:Загряващи пластири при болки и
Коментари Харесай

Какво съдържа цигареният дим

Съдържание:

НикотинВъглероден окисКатранАцеталдехидАкролеинВодороден цианидОлово  Какво съдържа цигареният пушек ‹›  Загряващи пластири при болки и контузии Препоръчано за теб:Загряващи пластири при болки и травми20.00 лева.Виж ››

Експертите настояват, че цигареният пушек съдържа над 4000 разнообразни съединения. Значителен брой от тях са токсични (отровни) и могат да увредят клетките ни, а доста от тях са канцерогенни (причиняват рак).

Ако в миналото сте се чудили какво тъкмо може да вдишвате, когато пушите, този лист ще ви отвори очите.

Тук сме изброили няколко съединения, открити в тютюна и цигарения пушек.

Никотин

Той не е канцерогенен, обаче води до мощно пристрастяване. Пушачите е доста мъчно да се откажат, тъй като са закачени за никотина. Той е бързодействащ. Достига до мозъка в границите на 15 секунди след поемане. Ако в цигарите и другите тютюневи произведения нямаше никотин, броят на хората, които пушат всеки ден, би понижен фрапантно. Без никотин тютюневата промишленост ще рухне. Използва се като мощно следен инсектицид.

Въглероден окис

Това е токсичен газ. Няма аромат и усет. Тялото мъчно разграничава въглеродния окис от кислорода и го всмуква в кръвта. Отделят го и отработените газове от автомобила. Ако към вас има задоволително въглероден окис и го вдишвате, можете да изпаднете в кома и да умрете. Въглеродният оксид понижава мускулната и сърдечната функционалност, предизвиква отмалялост, уязвимост и световъртеж.

Катран

 Цигари

Състои се от няколко химикали, причиняващи рак. Когато пушач вдишва цигарен пушек, 70% от катрана остава в белите дробове. Опитайте теста с кърпички. Напълнете устата си с пушек, не вдишвайте и издухайте дима през кърпичка. На нея ще има лепкаво и кафяво леке. Направете това още веднъж, само че този път вдишайте и издухайте дима през кърпата, ще има единствено доста по-слабо светлокафяво леке.

Ацеталдехид

Този химикал се употребява в смоли и лепила. Смята се, че е канцероген. Експертите споделят, че е евентуално да улесни усвояването на други рискови химикали в бронхите.

Акролеин

Често употребен в хербициди и полиестерни смоли. Използва се и в химическите войни. Акролеинът е съставна част на сълзотворния газ. Той е доста токсичен и нервира очите и горните дихателни пътища.

Водороден цианид

 Цигарен пушек

Някои страни употребяват този химикал в газовите си камери за изтезания. Отслабва белите дробове и предизвиква отмалялост, главоболие и гадене. Използва се при производството на акрилни пластмаси и смоли.

Олово

Оловото поврежда нервите в мозъка, както и бъбреците и репродуктивната система на индивида. Приемът на олово също може да аргументи стомашни проблеми и анемия. Той е прочут канцероген и е изключително отровен за децата.

Ако сте решили да откажете цигарите и това е вашето новогодишно заричане, не се отхвърляйте при най-малката компликация. Проявете воля, тъй като това ще е най-хубавото решение, което може да вземете за себе си.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР