Съдържание:Колко време се готви ориз на фурна? ‹›Качество без компромис:Комплект

...
Съдържание:Колко време се готви ориз на фурна? ‹›Качество без компромис:Комплект
Коментари Харесай

Колко време се готви ориз на фурна?

Съдържание:

Колко време се готви ориз на фурна?  Колко време се готви ориз на фурна ‹›  Комплект за готвене от 9 елементи Качество без компромис:Комплект за готвене от 9 части193.84 лева.Виж ››

Едва ли има фен на мръвката, който да не обича ориз с месо или зеленчуци на фурна. Ястието е по едно и също време доста вкусно, само че изисква и познанието на някои техники при готвене на ориз.

Колко време се готви ориз на фурна?

И по този начин, първата ви задача постоянно е да ревизирате какво е съотношението на водата и ориза при този тип ориз, който ще ползвате. Това е посочено на опаковката и по този начин ще можете да се ориентирате какъв брой течност да употребявате. Всички сортове изискват друго количество вода и точно тук най-често бъркат домакините, като поставят прекомерно малко или доста вода, като по този начин той става изсъхнал или пък на каша. Само по този начин ще сте сигурни в това, че няма да разварите или да оставите ориза в ястието ви недопечен.

Можете да добавите зеленчуците, както сурови, по този начин и да ги запържете авансово, само че това е по-скоро ваш избор. Имайте поради, че е доста значимо да добавите и лой, защото оризът я обича и по този начин той става доста по-сочен и апетитен. По отношение на времето за готвене на ориз на фурна, то той се пече приблизително към 20-30 минути, като това зависи освен от сорта на ориза, само че също по този начин от вашата фурна или пък дали авансово сте го сварили леко.

Една от главните секрети за апетитен ориз на фурна е в това, откакто видите оризът да се надига над течността, да спрете фурната и да го оставите за още 20-30 минути в нея.

Голяма част от домакините стопират фурната и по-късно незабавно вадят тавата с ориза, като по този начин той не съумява да омекне добре и да се подготви напълно. Но в случай че го оставяте да постои във фурната, той става доста апетитен, само че и апетитен, като можете да го съчетаете, както със зеленчуци, по този начин и с месо.

 Ориз на фурна Снимка: Sevdalina Irikova

Ето че към този момент и вие знаете главните хитрини при готвенето на ориз на фурна и ще можете да изненадате прелестно вашите посетители с благоуханен и доста апетитен ориз. И не забравяйте, че в никакъв случай не трябва да се отказвате, даже в случай че някое ядене не ви се получава от първия път. С времето ще се усъвършенствате в кухнята благодарение на препоръките за готвене, само че и ще научите доста хитрини.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР