Съдържание:Кога се отбиват малките кученца? ‹›Страхотен аксесоар за вашата кухня:Повод

...
Съдържание:Кога се отбиват малките кученца? ‹›Страхотен аксесоар за вашата кухня:Повод
Коментари Харесай

Кога се отбиват малките кученца?

Съдържание:

Кога се отбиват дребните кученца?  Кога се отбиват дребните кученца? ‹›  Повод за куче, розов, 5 метра, до 15 кг Страхотен аксесоар за вашата кухня:Повод за куче, розов, 5 метра, до 15 кг18.50 лева.Виж ››

Грижата за новородените кученца е доста значима задача на всеки собственик. Разбира се, че една от вашите задания е да осигурите чудесно хранене на дребните кученца, което въздейства изключително мощно на здравето на кучето като цяло, както в този момент, по този начин и като порасне.

Кога се отбиват дребните кученца?

Най-доброто време да се направи отбиването на дребни кученца е сред 3-4 седмица на палето, макар че това зависи и от някои самостоятелни фактори. Така да вземем за пример по-едрите любимци се отбиват по-рано, до момента в който по-малките надлежно по-късно.

Имайте поради, че точно с майчината коластра дребните кученца и като цяло животните получават огромна част от по този начин значимите имуноглобулини, а също по този начин минерали и витамини. Именно имуноглобулините са основните " виновници " за мощната имунна система и предпазването на животинката от другите болести. Поради тази причина те са витално нужни за дребните кученца, като по тази причина съществува и мнение, че не трябва да се отбиват по-рано от 30-35 ден, т.е. без значение от това, какво е тежестта на кучето.

Най-пълноценната храна за тях през първите седмици е точно майчиното мляко, като в 100 грама от него се съдържат:

- 8 грама белтъчини;

- 3.5 грама захари;

- 120 кcal енергия;

- 0.28 гр калций;

- 9.8 гр мазнини;

- 0.22 гр фосфор.

След като изминат тези 3-4 седмици, е време да започнете с отбиването на кученцата, като едни от главните правила тук са:

1. Една седмица преди отбиването дано майката да се храни с храна за кученца до 1 година, защото по този начин ще е по-лесен този развой за малките;

2. Постепенно предлагайте и включвайте новата храна в менюто на кученцата;

 Отбиване на дребни кученца

3. Изолирайте майката от дребните, до момента в който се хранят;

4. Следете деликатно държанието им;

5. Можете да смесвате сухата храна с малко от майчиното мляко;

6. Можете да смилате първоначално храната с блендер;

7. Хранете дребните по 3 пъти дневно, до момента в който ги отбивате от майчиното мляко.

През първите няколко седмици от живота си палетата имат потребността от млякото на майка си, като то им оказва помощ да изградят добър имунитет, както и да порастват здрави и мощни. То освен насища организма им с по този начин значимите хранителни субстанции, само че и дружно с това съдържат в състава си антитела за отбрана на дребните кученца от другите болести.

Въпреки това няма по какъв начин да ги храните 2-3 месеца единствено с майчино мляко. Оптималното време за отбиването на кученцата е 3-4 седмица, като това е общоприетото мнение на другите ветеринари и кинолози. Именно в този миг би трябвало да започнете да приучавате животното да се храни с елементарна храна, която обаче наложително би трябвало да е предопределена за дребните кученца.

Винаги внимавайте с това и не си позволявайте да храните палетата с храна за възрастните кучета, защото това може да е даже рисково за тях, тъй като те не са наситени с всичките им нужни хранителни субстанции.

Важно е да извършите този развой и отбиването им оптимално елементарен, защото това е изключително значимо за дребните. Именно верните грижи са в основата на отличното самочувствие и здравето на любимците ви, както и постоянните прегледи при ветеринар.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР