Съдържание:Какво представлява лидерството? ОПОЗНАЙТЕ ЕКИПА СИКОМУНИКАЦИЯКОМПЕТЕНТНОСТПЛАНИРАНЕ И ПРИОРИТИЗИРАНЕДЕЛЕГИРАНЕРЕШИТЕЛНОСТ ‹›Препоръчано за

...
Съдържание:Какво представлява лидерството? ОПОЗНАЙТЕ ЕКИПА СИКОМУНИКАЦИЯКОМПЕТЕНТНОСТПЛАНИРАНЕ И ПРИОРИТИЗИРАНЕДЕЛЕГИРАНЕРЕШИТЕЛНОСТ ‹›Препоръчано за
Коментари Харесай

Как да съм успешен мениджър на екип

Съдържание:

Какво съставлява водачеството? ОПОЗНАЙТЕ ЕКИПА СИКОМУНИКАЦИЯКОМПЕТЕНТНОСТПЛАНИРАНЕ И ПРИОРИТИЗИРАНЕДЕЛЕГИРАНЕРЕШИТЕЛНОСТ  Как да съм сполучлив управител на екип ‹›  Безшумна пила за нокти за домашни любимци Препоръчано за теб:Безшумна пила за нокти за домашни любимци43.00 лева.Виж ››

Успешният управител на екип е в действителност сполучлив водач. Какво обаче значи да си сполучлив водач?

Какво съставлява водачеството?

Лидерството е такова едно качество, което въодушевява, което вдъхва предпочитание и мотивация в хората да работят за реализиране на избрана цел. Успешният управител е режисьор и сценарист, основно настоящо лице и спомагателен личен състав.

Ако преди малко са ви повишили или пък усещате, че има върху какво да поработите, ето няколко качества, които положителният водач би трябвало да има.

ОПОЗНАЙТЕ ЕКИПА СИ

Няма нищо по-лошо от управител, който не познава екипа си. Отделете време да опознаете хората си. Разберете какво ги въодушевява, какво ги стимулира. Това е поръчител за сполучливата работа на екипа, а също и на цялата компания.

КОМУНИКАЦИЯ

 Успешен управител

Добрият управител и сполучлив водач знае по какъв начин да комуникира, по какъв начин да предава концепциите си и по какъв начин да стимулира всеки един да показва концепциите си. Добрата връзка е поръчител за създаване на положителни и сполучливи връзки, за напредък и идентифициране на вероятни опасности и проблеми.

КОМПЕТЕНТНОСТ

Естествено, щом са ви повишили, сигурно си разбирате от работата. Това, което е значимо, е да демонстрирате своята подготвеност пред екипа. Те разчитат на вас да знаете отговорите на сложните въпроси. Вашата подготвеност, съчетана с добра връзка, е поръчител, че екипът ще изпитва към вас почитание, ще поддържате положителни работни взаимоотношения и ще създадете сполучлива професионална мрежа от контакти с други екипи.

ПЛАНИРАНЕ И ПРИОРИТИЗИРАНЕ

Успешният водач знае по какъв начин да възнамерява, проведен е. Посредством основания проект, той съумява да управлява екипа си и да реализира набелязаните цели. Приоритизирането на дилемите е значимо, с цел да поставите цели, които са значими и изпълними в дадения миг. И както споделя Стивън Ковей: Ключът не е да приоритизирате това, което написа в графика ви, а да приоритизирате своите цели. Кой от тях е по-голям сега? Може ли да разбием задачата на голям брой по-малки цели и да приоритизираме тях?

ДЕЛЕГИРАНЕ

 Успешен управител и водач на екип

Не може да извършите всичко сами колкото и да ви се желае. И по отношение на горната точка по отношение на приоритизирането решете кое е безусловно ваша отговорност и кое може да бъде трансферирано на някой от екипа. Важно е мениджърът да работи върху режисирането на дилемите, а не толкоз върху директното им осъществяване.

РЕШИТЕЛНОСТ

И тук не приказваме единствено за увереност, когато би трябвало да се взимат решения. Тук приказваме и за деяние. Не отлагайте задания. Понякога е по-лесно, само че това единствено ще забави постигането на крайната цел. Да не приказваме, че може да коства доста на екипа и компанията ви.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР