Съдържание:Какво означава криптирането на документи и как се прави Ежедневието

...
Съдържание:Какво означава криптирането на документи и как се прави Ежедневието
Коментари Харесай

Как се криптират документи и защо се прави

Съдържание:

Какво значи криптирането на документи и по какъв начин се прави  Как се криптират документи и за какво се прави

Ежедневието неизбежно ни сблъсква с ролята на документите като административна форма, която съставлява нашите отговорности, права или притежания като жител.

Значението на документите може да бъде извънредно огромно, защото те съдържат скъпа и неповторима информация. Криптирането на документи е функционалност, с която можете да съхранявате цената на вашите документи и да запазите тяхната конфиденциалност.

Какво значи криптирането на документи и по какъв начин се прави

За да извършите криптирането на своите документи, то се нуждаете от ключ. Това е неповторим документ, с който вие осигурявате отбрана на писмените данни или компютърните си файлове. Крайната цел на криптирането е, че след неговото осъществяване можете единствено и само вие да виждате своите документи и да имате достъп до тях.

Криптираните файлове са огромно преимущество, защото ви обезпечават сигурност и надеждност за отбрана на вашите документи или файлове. Освен това имате опция да изпращате криптирани документи до адресат при положение на конфиденциална договорка, подписване на контракт или различен тип значима информация. В този случай обаче е належащо да предоставите неповторимия ключ на получателя, тъй че той да може да декриптира също получените документи.

Съществуват разнообразни стратегии за декриптиране, според с коя от тях е съчетаем вашият документ. Най-често срещаните формати на криптираните документи са PDF, като те могат да бъдат по-елементарно шифровани с 40-битово криптиране или да бъдат от по-сложен набор – 128-битово криптиране.

 Как се криптират документи и за какво се прави

Паролите за отбрана на документа на криптиращия ключ се основават от потребителя. В взаимозависимост от дължината и типа на паролата, то и отбраната може да бъде надлежно по-малка или по-значима. Обикновено се предлага автоматизирано основана инцидентна ключова дума, която предлага най-обещаваща отбрана на криптираните файлове.

Тя е дълга и извънредно комплицирана, което прави нейното познаване невероятно. Има опция да се добави и още една ключова дума, която се задава за ограничение на редактирането на файла. Това разрешава на получателя да преглежда наличието, само че не и да извършва дейности или да постанова промени върху него.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР